ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Οι δηλώσεις του Α. Βοσνιάδη

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας, Αλέκος Βοσνιάδης, μετά το τέλος του αγώνα με την Καβάλα, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η τοποθέτησή του ήταν η εξής: «Μια δίκαιη νίκη για την Καβάλα. Δε δικαιούμασταν τίποτα με τη σημερινή μας παρουσία. Αν δεν αντιληφθούμε ότι σε αυτά τα παιχνίδια πέρα απ’ το ότι είμαι ικανός, έχω μια ποιότητα σαν ομάδα, αν δεν μπούμε σε διαδικασία να τα διεκδικήσουμε, θα τρέχουμε να βρούμε αποτέλεσμα. Ηρθε πολύ νωρίς, ξεκινάμε την προσπάθεια μας με ήττα, αλλά αυτό ίσως να μαζέψει γρήγορα και να δούμε την πραγματική εικόνα που πρέπει να έχουμε σαν ομάδα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στο ποδόσφαιρο πέρα απ’ την ικανότητα να κάνω πράγματα πρέπει να μπει και η ψυχή και η καρδιά και το πάθος να διεκδικήσουμε πράγματα. Δεν πήραμε ούτε μια μονομαχία, πήγαμε δεύτεροι σε όλα, δεύτερη μπάλα δεν πήραμε ποτέ, οι παίκτες της Καβάλας είχαν μεγάλη θέληση και διάθεση για το αποτέλεσμα. Είδαμε την εικόνα για το πώς δεν πρέπει να είμαστε για να μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα και στόχους μέσα απ’ το πρωτάθλημα τα οποία είχαμε βάλει όταν ξεκινούσαμε να φτιάξουμε την ομάδα. Δε δικαιούμαστε τίποτα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, μια πολύ καλή ομάδα απέναντί μας, η οποία διεκδίκησε το παιχνίδι, προηγήθηκε στην πρώτη στατική φάση που είχε και αμέσως μετά ενώ έβαλε στοχευμένα την μπάλα στην περιοχή εμείς καθόμασταν και κοιτούσαμε τη φάση, ήρθε ένα δεύτερο γκολ και μετά είναι φυσιολογικό ο αντίπαλος να πάρει ψυχολογία, να μην αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω γενικά μέσα στο παιχνίδι και πήρε δίκαια τη νίκη. Να ευχηθώ στον Παύλο (Δερμιτζάκη) καλή συνέχεια και καλή έναρξη πρωταθλήματος. Ξέρω ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και πάνε όλοι με την επανεκκίνηση να κάνουν πράγματα που θα φτάσουν την ομάδα στο καλύτερο επίπεδο. Τους εύχομαι τα καλύτερα. Εμείς σίγουρα από το επόμενο παιχνίδι θα είμαστε κάτι διαφορετικό από αυτό που είδε ο κόσμος σήμερα».

Για το αν επηρεάσει η εμφάνιση την ομάδα στο πρωτάθλημα, το οποίο τελικά ξεκινάει: «Κάποια στιγμή έπρεπε να ξεκινήσει και το πρωτάθλημα γιατί κάνουμε τόσο καιρό προετοιμασία. Τα άσχημα αποτελέσματα δημιουργούν θέμα στο ψυχολογικό. Είναι η αρχή και πρέπει γρήγορα να αλλάξουμε την εικόνα. Θα αλλάξουμε όπως και να έχει η εικόνα, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπαρουσιαστούμε έτσι. Στο ποδόσφαιρο τα παιχνίδια σου δίνουν κάποια σημάδια που εκεί πρέπει να κάνεις παρέμβαση και να τα αλλάξεις. Σίγουρα θα αλλάξει αυτό, σίγουρα θα είμαστε άλλη ομάδα το επόμενο παιχνίδι.

Να χάνεις ένα παιχνίδι για να μάθεις; Δεν είναι και το σωστό, είναι αρνητικό, αλλά ίσως αυτό μας βοηθήσει πολύ για να δούμε ότι με αυτά τα παιχνίδια και μέσα απ’ τα πρωταθλήματα που παίζουμε και η Καβάλα και εμείς αν δεν είσαι μια ομάδα που θα διεκδικήσει πράγματα, θα δώσει τις μάχες της μέσα στο παιχνίδι, πέρα απ’ τα συνδυαστικά και τα τακτικά που πρέπει να φτιάξεις, πρέπει να μπει και ο ατομικός παράγοντας, ο οποίος θα διευκολύνει στο να βγει καλή η εικόνα, για να πετύχουμε πράγματα και στο αμυντικό και στο επιθετικό μας κομμάτι. Σίγουρα θα χρειαστούμε τώρα παραπάνω πράγματα. Δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει πολύ το ψυχολογικό. Υπάρχει η εμπειρία για να μπορέσουμε γρήγορα να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Εχουμε πολλή δουλειά, να κάνουμε πολλά πράγματα, για να αλλάξουμε την εικόνα μας και να παρουσιάσουμε άμεσα καλύτερη εικόνα στο πρωτάθλημα που ξεκινάει».

Η τοποθέτηση του προπονητή της Καβάλας, Παύλου Δερμιτζάκη, ήταν η εξής: «Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε τη νίκη, θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση γιατί είμαστε Καβάλα, για λόγους πρεστίζ με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Σίγουρα όμως απέναντι μας είχαμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Super League 2 και είναι καλύτερη γιατί έχει στηθεί για να κάνει πρωταθλητισμό με έναν ικανό και πάρα πολύ καλό προπονητή και ένα ρόστερ πλούσιο τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα. Αρα καταλαβαίνετε ότι υπήρχε ένας μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Αν θα προσθέσουμε – το οποίο είναι και για τις δύο ομάδες – και το γήπεδο, μπήκαμε τελευταία φορά στο φιλικό που κάναμε στη 1 Σεπτεμβρίου, γιατί έγινε επανασπορά, και σήμερα μπήκαμε και οι δύο ομάδες για να αγωνιστούμε σε ένα γήπεδο που δεν είναι έτοιμο ακόμα, άρα υπήρχε δυσκολία γιατί ήταν ένα γήπεδο βαρύ σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τις κινήσεις και την καταπόνηση των παικτών. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι μετά το παιχνίδι του Σαββάτου που κάναμε με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας αυτές τις λίγες ημέρες στηθήκαμε όσο γίνεται καλύτερα και μπορέσαμε να προσαρμοστούμε απέναντι στον αντίπαλο. Σύστημα απέναντι σε σύστημα, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα για να μπορέσουμε να είμαστε όχι μόνο ανταγωνιστικοί αλλά και κοντά στον στόχο.
Γενικά κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα ενώ είχε την κατοχή της μπάλας γιατί είναι μια ομάδα με τρομερή ποιότητα. Από την άλλη εμείς προσπαθούσαμε με μεταβάσεις να μπορέσουμε να βγούμε σε χώρους εκεί που πιστεύαμε ότι υπήρχε αδυναμία του αντιπάλου, για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ το οποίο θα μας έδινε και τη νίκη. Κάτι το οποίο έγινε από το πρώτο ημίχρονο και θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο – παρότι είχαμε 3 αναγκαστικές αλλαγές που δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε και καλύτερα – θα έλεγα ότι το παιχνίδι το πήγαμε εκεί που θέλαμε ώστε πραγματικά να λήξει υπέρ μας και φυσικά να πανηγυρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό που είπα στα παιδιά, στα οποία έδωσα και συγχαρητήρια, είναι ότι για να κερδίσεις μια πολύ καλή ομάδα χρειάζεται ικανότητα, χρειάζεται πλάνο και φυσικά πίστη, κάτι το οποίο είχαμε σε πολύ καλό βαθμό. Αν αυτό το ματς το ερμηνεύσουμε σωστά, θα έχουμε και καλή συνέχεια, αν δεν το ερμηνεύσουμε σωστά, που δεν θα το αφήσω εγώ να ερμηνευτεί διαφορετικά, θεωρώ ότι θα έχουμε πρόβλημα, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο σε όλες τις ομάδες. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή στην έναρξη του πρωταθλήματος και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Εύχομαι στον φίλο μου τον κύριο Βοσνιάδη τα καλύτερα, γιατί είναι πραγματικά ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, ξέρω πώς δουλεύει και είμαι σίγουρος ότι η εικόνα στα επόμενα παιχνίδια θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ίσως ήταν σήμερα, γιατί είναι μια ομάδα για πρωταθλητισμό. Επειδή η καταγωγή του πατέρα μου είναι απ’ τα Χανιά είμαι και Χανιώτης εύχομαι πραγματικά τα Χανιά να πετύχουν τον στόχο και να βγουν στη Super League».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15 Μάι 2024

Νίκη 6-2 επί της Ηλιούπολης και δεύτερη θέση

14 Μάι 2024

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία εν όψει Ηλιούπολης

13 Μάι 2024

Τακτική στην προπόνηση

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz