ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Οι δηλώσεις Α. Βοσνιάδη – Κ. Παναγιωτούδη

Διαβάστε όσα δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ομάδας μας Αλέκος Βοσνιάδης και ο ποδοσφαιριστής Κώστας Παναγιωτούδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Α. Βοσνιάδη έχουν ως εξής: «Για εμάς ήταν μονόδρομος η νίκη μετά τα αποτελέσματα που δεν ήταν αυτά που θέλαμε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, έπρεπε να σπρώξουμε προς την επανεκκκίνηση της ομάδας.

Είχαμε πει με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα να “μηδενίσουμε” και να ξεκινήσουμε να δούμε παιχνίδι-παιχνίδι και να αρχίσουμε τη συγκομιδή. Ξέραμε ότι στην αρχή θα υπάρχει πολύ άγχος για το αποτέλεσμα. Κάναμε μια μεγάλη φάση στο 10’ με τον Κουσκουνά, μετά το 20′ πήραμε το πάνω χέρι του παιχνιδιού, είχαμε καλή κυκλοφορία κάναμε αρκετές φάσεις, δεν τις τελειώσαμε και μείναμε αναγκαστικά με το άγχος του 0-1. Είπαμε στο ημίχρονο να ηρεμήσουμε, να είμαστε σοβαροί, να μη δεχτούμε φάσεις, έστω και στις μεγάλες μπάλες που έκανε στη μετάβαση να κόψουμε αυτές τις φάσεις, κατορθώσαμε πετύχαμε ένα δεύτερο γκολ και αν ήμασταν σοβαροί και κυρίως στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού το σκορ θα μπορούσε να είχε ανοίξει παραπάνω.
Χρειάζεται δύναμη για να βρούμε τα αποτελέσματα που χάσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, να μαζέψουμε βαθμούς από παντού. Είμαστε μια ομάδα που μέσα από τα αποτελέσματα θα χτίζει και την καλή της παρουσία και την εμπιστοσύνη η ομάδα στην ίδια την ομάδα. Ηρεμα συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Να πω στην ομάδα που ήμουν εδώ δύο θητείες να βρει τον δρόμο της. Χαίρομαι που έρχομαι πάλι στη Κέρκυρα, ήταν δύο υπέροχες χρονιές για μένα. Να ευχηθώ τα καλύτερα στην ομάδα, να λύσει τα προβλήματά της και να την ξαναδούμε πάλι να είναι δυνατή σε αυτά τα πρωταθλήματα. Τους εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου. Θα χαρώ πολύ να ηρεμήσει απ’ τα προβλήματα και να έχει καλή συνέχεια. Ήταν δύο υπέροχες χρονιές για μένα, να ευχηθώ τα καλύτερα να λύσει τα προβλήματα της και να την ξαναδούμε να είναι δυνατή στα πρωταθλήματα, τους εύχομαι το καλύτερο μέσα απ’ την καρδιά μου και αυτή και τον κόσμο, θα χαρώ να ηρεμήσει απ’ τα προβλήματα και να έχει καλή συνέχεια».

Για το αν άγχωνε την ομάδα το γεγονός ότι θεωρούνταν φαβορί για τη νίκη:«Το είπα και στην αρχή, ήταν ένα παιχνίδι μονόδρομος για να πάρουμε τη νίκη, δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για μας. Είναι φυσιολογικό όταν καίγεσαι για το αποτέλεσμα το άγχος να επικρατεί. Η φάση του Κουσκουνά ή κάποιες άλλες είναι από παίκτες που θα μπορούσαν εύκολα να τις έχουν κάνει γκολ. Οι βαθμοί δεν ήρθαν από συγκυρίες στα παιχνίδια και με τον Απόλλωνα και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο ήταν κλειστό παιχνίδι και πήγαινε στο “Χ” και χάθηκε. Μας δημιούργησε αυτή την πίεση, αυτό το άγχος για να μπορέσει η ομάδα να πατήσει στα πόδια της και να κυνηγήσει το στόχο, για τον οποίο από το καλοκαίρι είχαμε βάλει… πλάτη και ξεκίνησε και πάτησε στα πόδια της. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει άγχος όταν κάτι δε σου βγαίνει 1-2-3 αγωνιστικές αλλά από εκεί και μετά υπάρχει η εμπειρία στην ομάδα σε όλους τους τομείς και στο αγωνιστικό και απ’ έξω για να μπορέσει η ομάδα να ξαναπατήσει στα πόδια της και να φέρει συνεχόμενα αποτελέσματα για να είμαστε ξανά στο στόχο που ξεκάθαρα απ’ την αρχή είναι να είμαστε στην 6άδα, γιατί θα γίνει ένα άλλο πρωτάθλημα μετά τον Μάρτιο, πιστεύω ότι εκεί θα είναι ανοιχτά τα πράγματα για όλους».

Για το αν έπαιξε ρόλο στη νίκη το αμυντικογενές πλάνο της Κέρκυρας: «Η Κέρκυρα είναι μια ομάδα που χτίστηκε με νεαρούς χωρίς παραστάσεις, είναι φυσιολογικό να προσέξει λίγο παραπάνω την άμυνα της. Ξέρουμε ότι το πρώτο που βγάζουν οι νεανικές ομάδες είναι διάθεση και πάθος. Από εκεί και μετά μπορεί να λείπει η ποιότητα και η σκέψη και είναι φυσιολογικό ο προπονητής σε μια τόσο νεανική ομάδα να κοιτάξει πρώτα να χτίσει την άμυνα του και να ψάξει σε παιχνίδι μετάβασης να βρουν τον αντίπαλο ανοιχτό για να κάνουν πράγματα. Νομίζω ότι τα τρία τελευταία παιχνίδια και στον Εργοτέλη είχε πολύ καλή παρουσία και σήμερα ήταν μια ομάδα που αυτό που μπορεί να κάνει πάλεψε με όλη της την ψυχή να το κάνει. Αυτά τα παιδιά θέλουν σίγουρα τη βοήθεια πιο ποιοτικών παικτών και το κυριότερο θέλουν αποτελέσματα για να κάνουν πράγματα σε αυτό το επίπεδο. Είναι δύσκολο το έργο τους. Μας ζόρισε το παιχνίδι τους. Ηταν μέχρι να ανοίξουμε το σκορ και να βρούμε τις φάσεις. Ηρθαν τα γκολ, τέλος καλό, όλα καλά».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι θα δούμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και το σημαντικό είναι να παιχτεί καθαρά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, μην δημιουργήσουν άλλοι παράγοντες προβλήματα. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και οι τρεις που έπεσαν από το πάνω επίπεδο και ο Πλατανιάς, εμείς, η Παναχαϊκή, η Δόξα Δράμας είναι πολύ καλές ομάδες, μην τις πιάσουμε μία-μία. Πιστεύω ότι βλέπουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι στο κλείσιμο του πρωταθλήματος θα δούμε μετά στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ κάτι διαφορετικό. Η όποια βοήθεια ήρθε από την τηλεόραση, πράγματα που τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν και βλέπαμε ομάδες να φεύγουν απ’ το πρωτάθλημα, και να μην είναι αξιόπιστο το πρωτάθλημα, ακούγαμε διάφορα πράγματα. Ελπίζω λίγο η καλύτερη κατάσταση των οικονομικών να έχει πιο σοβαρές τις ομάδες και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε μέχρι το τέλος ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Οι δηλώσεις του Κώστα Παναγιωτούδη έχουν ως εξής: «Ερχόμασταν από τρία αποτελέσματα που δεν ήταν καλά για την ομάδα. Σήμερα ήρθαμε για ένα αποτέλεσμα, το δείξαμε από την αρχή. Επρεπε να έχουμε τελειώσει πιο νωρίς το παιχνίδι, χάσαμε ευκαιρίες, αλλά το σημαντικό είναι που πήραμε τους τρεις βαθμούς και για την ψυχολογία μας. Τώρα βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να παίρνουμε τους 3 βαθμούς».

Για το πού κρίθηκε το παιχνίδι: «Θεωρώ ότι μπήκαμε πάρα πολύ αποφασισμένοι, ξέραμε για ποιο λόγο ήρθαμε, γιατί δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Το δείξαμε από την αρχή και τις φάσεις που κάναμε και θεωρώ ότι από το πρώτο ημίχρονο το σκορ θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο».

Για το αν συμφωνεί με τον προπονητή του ότι ήταν κομβικό το παιχνίδι: «Τα τρία προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν τόσο καλά για εμάς, έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και για την ψυχολογία της ομάδας και για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ώστε να πάρουμε τους περισσότερους βαθμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

23 Μάι 2024

Τουρνουά τριών ομάδων στη σημερινή προπόνηση

20 Μάι 2024

Συνεχίζονται οι προπονήσεις

20 Μάι 2024

Ανακοίνωση ΠΑΕ Χανιά

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz