ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Εποχή Γιάννη Ταουσιάνη και επίσημα από σήμερα για την ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ!

Σε ιδιαίτερα θερμό και οικογενειακό κλίμα, που επικράτησε στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Σαμαριά», ο νέος προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Ταουσιάνης, παρουσιάστηκε επισήμως και έδωσε το στίγμα της «επόμενης μέρας».

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος επεσήμανε:

«Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Βρισκόμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε το νέο τεχνικό μας, τον Γιάννη Ταουσιάνη. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του οργανισμού. Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ είναι μία ιδέα, και κάτι περισσότερο από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά τον συνοδοιπόρο μου, Γιώργο Βρέντζο, με τον οποίο συνταξιδεύουμε, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε αναπάντεχα και προχωράει με αμείωτο ρυθμό.

Σταύρο Λαμπράκη και Νίκο Μαναρώλη σας ευχαριστούμε, υπηρετήσατε σε μία θέση πολύ αρμονικά, βγάλατε εις πέρας ό,τι χρειάστηκε μετά την αποχώρηση του Σπύρου Μπαξεβάνου. Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε.

Θεωρώ ότι είμαστε αρκετά πιο ώριμοι. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά. Χωρίς να αφήνουμε την φετινή σεζόν, κοιτάζουμε με το ένα μάτι το αύριο. Η ομάδα θα ενισχυθεί σε όποιο τμήμα χρειάζεται ενίσχυση, ούτως ώστε η επόμενη χρονιά να ξεκινήσει με διαφορετικές συνθήκες. Στόχος να κάνουμε το ίδιο, όπως κάθε χρονιά, αλλά με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν θέλουμε να έχουμε μια υπεραισιοδοξία.

Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος όλα αυτά θα βγουν σε κάτι θετικό.

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να δώσω διαπιστεύσεις για τα όσα έχω κάνει στην ομάδα. Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Βρέντζος είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος για αυτό που συνεχίζω να κάνω και εγώ στην ομάδα. Τα περασμένα χρόνια ήμουν ουσιαστικά ο μόνος χρηματοδότης. Όταν η ομάδα έχει τερματίσει στην εξάδα τα έξι από τα επτά τελευταία χρόνια, εγώ είμαι υπερήφανος. Είμαστε μία από τις καθαρότερες ομάδες της Κατηγορίας, χωρίς να μπορεί να μας προσάψει κάποιος κάτι. Με χάλασε ότι όλα αυτά δεν έφεραν ακόμα έναν Χανιώτη, που να ενδιαφέρεται για τον ποδόσφαιρο και την ομάδα».

Στη συνέχεια, ο team manager της ομάδας μας, Σταύρος Λαμπράκης, είπε: «Καλωσορίζουμε τον Γιάννη, τον Χρήστο και τον Γιώργο στην ομάδα. Είναι άνθρωποι, με τους οποίους έχω συνεργαστεί και ξέρω την εργατικότητα και το ήθος που έχουν. Είμαι σίγουρος ότι με δουλειά θα οδηγήσουν την ομάδα σε ένα παραπάνω επίπεδο, σε μία εξέλιξη. Το ποδόσφαιρο, όπως έχει διαμορφωθεί, θέλει μία συνεργασία, και αυτοί είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να εξελίξουν την ομάδα και να την οδηγήσουμε όλοι μαζί εκεί που θέλουμε. Όλοι μαζί να ακολουθήσουμε το σχέδιο που θα μας οδηγήσει στον στόχο μας».

Στην πρώτη του τοποθέτηση από τη θέση του προπονητή των ΧΑΝΙΩΝ, ο Γιάννης Ταουσιάνης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, γιατί η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται ψηλά στην συνείδηση όλων μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Ροκάκη και τον κύριο Βρέντζο και εύχομαι να υλοποιήσουμε το στόχο μας. Το γκρουπ των παικτών το παρακολουθώ τον τελευταίο μήνα και έχει δυνατότητες να πάει την ομάδα ψηλά. Συγχαρητήρια στον Σταύρο Λαμπράκη και στον Νίκο Μαναρώλη για τη δουλειά τους.

Έχω μεγαλώσει στην Κρήτη και ξέρω την δυναμική των Χανίων. Θέλουμε φέτος να συνεχίσουμε θετικά και σιγά – σιγά να περάσουμε κάποιες σκέψεις στην ομάδα, για να στηριχθούμε ενόψει της επόμενης σεζόν, ούτως ώστε η ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις επιτέλους την άνοδό της στην Super League 1.

Πάντα υπάρχουν κάποιοι δρόμοι, που ακολουθούμε για να οδηγηθούμε στην επιτυχία. Αυτό που καταφέρνουμε εγώ και οι συνεργάτες μου τα τελευταία τρία χρόνια είναι η δημιουργία αγωνιστικής ταυτότητας. Στην ομάδα βρίσκονται αρκετοί παίκτες, που έχουν υπηρετήσει αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Για να αλλάξει αυτή η συνήθεια χρειάζεται χρόνος, δεν μπορούμε να το κάνουμε άμεσα.

Στόχος μας είναι να οργανωθούμε και να παρέχουμε τις ιδανικές συνθήκες στους ποδοσφαιριστές, γιατί θα έχουμε υψηλές απαιτήσεις από αυτούς.

Οι παίκτες είναι ένα γκρουπ που ο κάθε προπονητής θα ήθελε να δουλέψει. Στο κομμάτι της νοοτροπίας, αυτό που είδα μου άρεσε πάρα πολύ. Η νοοτροπία τους είναι σε τοπ επίπεδο, φάνηκε στον τρόπο που αγωνίζεται, στον τρόπο που πανηγυρίζει. Βήμα – βήμα, δεν μπορώ να σας πω πότε θα δούμε την ομάδα που έχω στο μυαλό μας. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αυτό αύριο.

Στη συνείδησή μου η ομάδα των Χανίων είναι σε πολύ ψηλή θέση. Είναι μία ομάδα που έχω αντιμετωπίσει, έβγαζε πάντα μία υγεία. Υπήρχαν οικογενειακοί λόγοι που δεν μου επέτρεπαν να συνεργαστώ νωρίτερα με την ομάδα, και τώρα είναι δύσκολα, αλλά όταν υπάρχει ένα τόσο τιμητικό ενδιαφέρον δεν μπορείς να το αφήσεις.

Θα ήταν τεράστια χαρά να πάρω μία άνοδο με ομάδα της Κρήτης. Έχω ζήσει τα συναισθήματα αυτά. Οι χαρές που σου δίνει το ποδόσφαιρο είναι τεράστιες. Θα ήταν μία τεράστια χαρά η κατάκτηση του πρωταθλήματος και προσωπικά, αλλά επειδή ξέρω ότι η ομάδα ήταν πάντα κοντά στις πρώτες θέσεις, θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό που με χειροκρότησε ο κόσμος στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Όταν λέμε ότι πάμε για άνοδο, σαφώς και πρέπει να δημιουργήσεις την ομάδα που θα διεκδικεί την άνοδο. Δεν θα είμαστε μόνοι μας, παίζουν κι άλλοι. Αλλά τίποτα δεν μας απαγορεύει να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε.

Θέλω να πηγαίνω στην προπόνηση και να φεύγω χαρούμενος. Δεν με απασχόλησε ποτέ το τι θα γίνει στο τέλος της χρονιάς. Πάντα αγωνίζεσαι για να πας την Κυριακή να κερδίσεις. Το τι θα σου δώσουν οι Κυριακές θα το δεις στο τέλος της σεζόν». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17 Ιούν 2024

Λύση συνεργασία με Γιάννη Ταουσιάνη

17 Ιούν 2024

Ανανέωση συνεργασίας με Αγγελο Κόλα

11 Ιούν 2024

Ανανέωση συνεργασίας με Ηλία Τσέλιο

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz