ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Το «Πάθος για το αύριο» δεν είναι μία τυχαία φράση…

Τη μεγάλη τους ικανοποίηση για το 1ο Camp προπόνησης του Δικτύου Ακαδημιών εκφράζουν οι Γιώργος Αμανατίδης και Βασίλης Παπαδάκης.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στο σημαντικό εγχείρημα του Δικτύου Ακαδημιών και στο «Πάθος για το αύριο» που υπάρχει στην ΠΑΕ Χανιά, η οποία δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο των Χανίων.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Δικτύου Ακαδημιών Γιώργος Αμανατίδης ανέφερε τα εξής:

Για το τριήμερο καμπ στα Περιβόλια: «Ηταν ένα καμπ που δεν έχει ξαναγίνει στα Χανιά και ειδικά κάτω από αυτές τις συνθήκες, με την πανδημία που επικρατεί και με τη ζέστη, δεν περιμέναμε να έχουμε τέτοια ανταπόκριση και από παιδιά και από γονείς και χαρήκαμε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Ηταν μία τρομερή εμπειρία για τα παιδιά αλλά και για τους προπονητές και ήταν τέλεια η όλη διοργάνωση, κάτι που να πω την αλήθεια δεν το περίμενα, γιατί το είχα ξανακάνει στο παρελθόν αλλά είχα αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες. Στα Χανιά όμως βγήκε τόσο καλό και η ροή του καμπ ήταν εκπληκτική, δεν “κόλλησε” σε καμία περίπτωση και αυτό που έζησαν τα παιδιά το χάρηκαν όπως ακριβώς του αναλογεί».

Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από την παρουσία των παιδιών που συμμετείχαν: «Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει πολλή διάθεση, όρεξη για δουλειά, για πρόοδο και για εξέλιξη. Μέσα από αυτή την εκδήλωση είδαμε ότι τα παιδιά διψούν για να μάθουν, για να γίνουν καλύτεροι και μέσα από αυτό είδαμε το πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν τα παιδιά να περνάνε καλά, να διασκεδάζουν και να υπάρχει ένας συνδυασμός διασκέδασης με εκμάθηση. Είδαμε πολύ ωραία πράγματα, είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση απ’ όλες τις συνεργαζόμενες Ακαδημίες, αλλά αυτό που με χαροποίησε είναι ότι ήρθαν και κάποια άλλα παιδιά από Ακαδημίες που δεν είναι στο Δίκτυο και πέρασαν πάρα πολύ καλά».

Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του σημειώνοντας τα εξής: «Θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο Αντώνη Ροκάκη και στη διοίκηση της ΠΑΕ Χανιά, γιατί ό,τι ζητήσαμε το είχαμε, σε ένα εκπληκτικό άνθρωπο που λέγεται Μανώλης Σβουράκης, για τη βοήθεια και τη στήριξη, στην Περιφέρεια Κρήτης που “αγκάλιασε” το καμπ, καθώς και στους γονείς που στήριξαν αυτή την εκδήλωση για το καλό των παιδιών τους. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα έχει συνέχεια και είναι κάτι που μας δίνει δύναμη ώστε το επόμενο καμπ να είναι ακόμη καλύτερο και τα παιδιά μας να περάσουν ακόμη καλύτερα και να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη».

Ο τεχνικός διευθυντής του Δικτύου Ακαδημιών Βασίλης Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

Για το «Πάθος για το αύριο» της ΠΑΕ Χανιά και των παιδιών που είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή και όρεξη για δουλειά και εκμάθηση: «Το πιο σπουδαίο είναι τα παιδικά χαμόγελα και η ικανοποίηση που βλέπαμε στα μάτια των παιδιών τις τρεις ημέρες που εξελίχτηκε το καμπ. Αυτό εξαφάνισε εντελώς την κούραση από την προετοιμασία του καμπ, η οποία ήταν μεγάλη, καθώς δεν είχαμε χρόνο και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πώς να μην κάνεις το καλύτερο για κάθε παιδί; Ξεκινούσαν από το Ακρωτήρι, την Κίσαμο, τα Σφακιά και άλλα μέρη του νομού για να έρθουν στα Περβόλια, παιδιά και γονείς, αντί να πάνε στη θάλασσα, που είναι το σύνηθες αυτή την εποχή. Το «Πάθος για το αύριο» δεν είναι μια τυχαία φράση, αλλά αντικατοπτρίζει τόσο τον κύριο στόχο του Δικτύου που δημιούργησε η ΠΑΕ Χανιά, όσο και τη βούληση του προέδρου Αντώνη Ροκάκη, που έχει αποδείξει πόσο τον ενδιαφέρει η πρόοδος του Νομού σε όλα τα επίπεδα. Το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο μπορεί να καθορίσει το μέλλον των παιδιών και μέσω αυτών της κάθε οικογένειας και της κοινωνίας μας γενικότερα. Η στήριξη της ΠΑΕ είναι δεδομένη και εύκολα αντιληπτή από τις κινήσεις που γίνονται και τα πρόσωπα που ασχολούνται με το εγχείρημα αυτό, όπως ο Γιώργος Αμανατίδης. Η συμμετοχή των παιδιών, από τις συνεργαζόμενες Ακαδημίες του Δικτύου και όχι μόνο, πραγματικά μας εξέπληξε, καθώς με βάση την εποχή που διανύουμε, με τις περισσότερες να έχουν κλείσει για καλοκαίρι, ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη. Τα παιδιά αν τους δείξεις πίστη και τους δώσεις κίνητρα, έχουν απίστευτη όρεξη και πραγματικά μπορούν να σε εκπλήξουν με όσα καταφέρνουν!»

Για το πόσο σημαντικό είναι να διεξάγονται τέτοια καμπ και να “τσεκάρονται” τα ταλέντα των Χανίων από την αντιπροσωπευτική ομάδα του νομού στις επαγγελματικές κατηγορίες:  «Ο βασικός στόχος του Δικτύου μας είναι αρχικά η δημιουργία σωστών αθλητών και ανθρώπων και στη συνέχεια η παραγωγή ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου. Όλο αυτό απαιτεί χρόνο, μεθοδολογία και σταθερά βήματα. Ο σκοπός του καμπ δεν ήταν η αξιολόγηση των παιδιών που θα πάρουν μέρος, ωστόσο το ασκησιολόγιο είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει όλα τα φυσικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, που πρέπει να βελτιώσει ένας μικρός ποδοσφαιριστής. Επίσης, η διαδικασία και το περιεχόμενο έδινε κίνητρα, ενώ ο τρόπος εφαρμογής, επιδρούσε στο ψυχολογικό-πνευματικό κομμάτι, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση, όπως απαιτεί η σύγχρονη προπονητική. Από αυτή την άποψη, μπορούσαμε πραγματικά μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, να δούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού. Εμείς, έχουμε δημιουργήσει ήδη ένα τρόπο ελέγχου και αξιοποίησης των παιδιών του δικτύου και είμαστε επίσης ανοικτοί να βοηθήσουμε κάθε ακαδημία και παιδί στο νομό Χανίων, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να ωφεληθεί το χανιώτικο ποδόσφαιρο και η μελλοντικά η αντιπροσωπευτική μας ομάδα, η ΠΑΕ Χανιά. Είναι σημαντικό η πρώτη ομάδα του νομού να δίνει κίνητρα και να δείχνει εμπιστοσύνη στους αθλητές που η ίδια δημιουργεί. Αυτό αλλάζουμε βήμα-βήμα. Μια ομάδα με ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της, είναι ωφελημένη οικονομικά, αποκτά νοοτροπία και δέσιμο με τον κόσμο, γίνεται πολύ δυνατή και έχει σταθερότητα. Επειδή αυτό δε γίνεται με μαγικό ραβδί σε μια μέρα, ελπίζω να έχουμε τον χρόνο και τη στήριξη για να το καταφέρουμε. Η πανδημία και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εδώ και δύο χρόνια που λειτουργεί το Δίκτυο, σίγουρα δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Η δική μου εκτίμηση είναι πως επειδή ξεκινήσαμε από παιδιά ηλικιών 16 ετών και μικρότερα, θα έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής σε τρία χρόνια».

Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από το καμπ και για το τι ακολουθεί στο προσεχές μέλλον: «Για μένα το βασικό συμπέρασμα – και με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό – είναι πως αν υπάρχει διάθεση συνεργασίας, κοινή φιλοσοφία και στόχοι, τότε μπορείς πραγματικά να πετύχεις σπουδαία πράγματα. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τις Ακαδημίες του Δικτύου και τους φίλους-συνεργάτες προπονητές που εθελοντικά πήραν μέρος σε αυτό το τριήμερο καμπ. Χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να πετύχει, να έχει αυτή την πολύ όμορφη εικόνα και τόσο θετική αύρα μέσα και έξω από το γήπεδο Περιβολίων. Τα παιδιά ήδη ζητούν το επόμενο καμπ! Περιμέναμε περισσότερα παιδιά εκτός Δικτύου, αυτό είναι αλήθεια. Αυτό που σίγουρα δεν έχει αντιληφθεί ο κόσμος, είναι πως η προτεραιότητά μας είναι το κάθε παιδί στο Νομό, να έχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό του! Βάζουμε το όφελος του παιδιού πάνω από ομάδες, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι η σωστή αντίληψη. Ηδη βλέπουμε πως και η πολιτεία ακούμπησε μετά από χρόνια το πολύ ευαίσθητο αυτό θέμα, με τον νέο αθλητικό νόμο. Τα παιδιά πρέπει να είναι ελεύθερα, δεν πρέπει να θεωρούνται ιδιοκτησία ομάδων. Αυτό είναι καιρός να αλλάξει και θα έπρεπε να αλλάξει χωρίς νομικές παρεμβάσεις, αλλά με τη θέληση όλων μας. Ωφελημένοι θα είμαστε όλοι από αυτό, ακόμα και οι ίδιες οι ομάδες. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μελλοντικά μας σχέδια, πραγματικά ανυπομονούμε για την έναρξη της επόμενης χρονιάς με την ευχή να είναι χωρίς απρόοπτα. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η βελτίωσης της συνεργασίας μας με τις Ακαδημίες του Δικτύου, η σταδιακή είσοδος νέων Ακαδημιών, η ακόμα καλύτερη οργάνωση και στελέχωση της Κ19, η σταθερή λειτουργία των “μικρών μικτών” μας, των τμημάτων Elite δηλαδή, που είναι ο προάγγελος των Κ17 και Κ15 που ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε τα επόμενα χρόνια, με την άνοδο της ΠΑΕ Χανιά στη Super League, δημιουργία τουρνουά στα γήπεδα όλων των Aκαδημιών μας και φιλανθρωπικές-κοινωνικές δράσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

23 Απρ 2024

Ανακοίνωση ΠΑΕ Χανιά

22 Απρ 2024

Ανακοίνωση ΠΑΕ Χανιά

21 Απρ 2024

Ηττα για την ομάδα μας από τον Ιωνικό

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz