ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Οσα ειπώθηκαν από τον Α. Ροκάκη

Συνέντευξη Τύπου με σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για την επόμενη μέρα στην ΠΑΕ Χανιά παραχώρησε ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Αντώνης Ροκάκης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Πριν 3 μήνες περίπου είχε γίνει μία αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκα στα προβλήματα που είχε και έχει η κατηγορία. Ηταν ένα γενικότερο άνοιγμα για συμμαχίες στο χώρο του ποδοσφαίρου και στην ομάδα μας. Γνωρίζετε ότι την προηγούμενη χρονιά οι ομάδες της Super League 2 ήταν 12 και κατά γενική ομολογία ήταν το θεαματικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων 20 ετών. Στη συνέχεια, η περσινή χρονιά βρήκε ένα πρωτάθλημα με 30+4 ομάδες Β’ των μεγάλων ΠΑΕ, δηλαδή από ένα πρωτάθλημα των 12 βρεθήκαμε να είμαστε 34, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει γίνει.

Δυστυχώς αυτό το τρίμηνο δεν είδαμε το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που περιμέναμε τόσο εμείς, όσο και εσείς από τον κόσμο των Χανίων σε όλα τα επίπεδα, είτε επιχειρηματικό είτε οτιδήποτε άλλο. Να θυμίσω πως τόσο η ΠΑΕ Χανιά, όσο και όλες οι ομάδες της κατηγορίας πως τα έσοδα που έχουν πάρει μέχρι στιγμής από την περσινή σεζόν από το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι 55.000 ευρώ. Και να θυμίσω επίσης ότι δεν έχουμε πάρει τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες ΠΑΕ, το πριμ κατάταξης θέσεως όπου όπως γνωρίζετε όλοι η ΠΑΕ Χανιά τερμάτισε στην 4η θέση.

Υπάρχει μια παρεξηγημένη εικόνα όσον αφορά τον τρόπο που κινείται η ΠΑΕ και κατά κάποιο τρόπο δεν είναι αδικαιολόγητη γιατί είναι γεγονός ότι η ΠΑΕ όλο αυτό το διάστημα δεν τοποθετείται δημόσια. Δε βγάζει δηλώσεις, τοποθετήσεις ή ειδήσεις. Αυτό εν μέρει μπορεί να πει κάποιος πως είναι λογικό να δημιουργεί παράπονα, όμως με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι κάποιοι δημοσιογράφοι αθλητικού περιεχομένου των Χανίων αντί να βλέπουν την καρδιά του προβλήματος ποια είναι γενικότερα με τον αθλητισμό και όχι αμιγώς με την ΠΑΕ ασχολούνται και κριτικάρουν με το πώς κινούμαστε και γιατί δε βγάζει ειδήσεις η ΠΑΕ Χανιά, που ίσως θα επιβεβαίωναν κάποιες πληροφορίες που παρουσιάζει ένα site κτλ.! Αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί αποκλειστικά προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους και καλό θα είναι όταν κάποια από εμάς λένε ότι είμαστε Χανιά να το εννοούμε, αλλιώς να μην το λέμε.

Εχουμε μπει σε μια διαδικασία ως κατηγορία και προσωπικά με τιμά να με έχουν προτείνει να συμμετέχω σε μια ειδική επιτροπή ως μέλος που διεκδικεί και συνομιλεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως τον πρόεδρο της Super League 1, την ΕΠΟ, τα αρμόδια υπουργεία Αθλητισμού και Οικονομικών και άλλα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης ώστε να βρεθούν κάποιες λύσεις όσον αφορά αυτή την άμοιρη κατηγορία. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο συνομιλιών όπου πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να έχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα για την χρονιά που θα ξεκινήσει. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε όλη η κατηγορία, αλλά και η δική μας ομάδα, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συνθήκη γιατί ξεκίνησε μία διαδικασία από το υφυπουργείο Αθλητισμού -η οποία δεν ήταν σε λάθος βάση- να μειωθούν οι επαγγελματικές και ημιεπαγγελματικές ομάδες, αλλά δεν στηρίχθηκε οικονομικά όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Ως ΠΑΕ Χανιά -αρχής γενομένης με εμένα τον ίδιο- να πω την αλήθεια αυτή η αδιαφορία που υπήρξε από την χανιώτικη κοινωνία είναι κάτι που πρέπει γενικότερα να μας προβληματίσει. Αυτό που με συγκίνησε όμως ήταν οι επαφές που είχα με απλούς ανθρώπους το τελευταίο διάστημα, αλλά και μετά που έγινε η τελευταία συνέντευξη που έδωσα, ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν και νοιάζονται για το μέλλον της ομάδας, ανθρώπων που είναι απλοί φίλαθλοι. Αυτό είναι κάτι οφείλω να ομολογήσω πως είναι ένας από τους λόγους που τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου επιμένουμε και συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε σε ένα διαφορετικό μοτίβο και σε μία ομάδα η οποία θα έχει πιο έντονο το χανιώτικο στοιχείο σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο προπονητικό τμήμα όσο και στο αγωνιστικό, θέλοντας έτσι να δώσουμε μια άλλη κατεύθυνση και ένα άλλο χρώμα σε αυτό το εγχείρημα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να επιμένουμε και αυτή η προσπάθεια να ευοδώσει στο προσεχές μέλλον. Το επόμενο διάστημα θα δείτε νέα πρόσωπα στο συμβούλιο αλλά και σε άλλα πόστα. Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα οι οποίοι εργάζονται αρκετά χρόνια, έχουν πάρει αρκετά χρήματα και μόλις είδαν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ή μια πιθανότητα ώστε η ομάδα να μην κατέβαινε, έτρεξαν σαν… κάποια ζωύφια όπως όταν βρίσκονται σ’ ένα πλοίο που αρχίζει να μπάζει νερά! Θα γίνει λοιπόν μία νέα αρχή σε πολλά επίπεδα τις επόμενες ημέρες, θ’  αλλάξουν πολλά -και πρόσωπα και πράγματα- χωρίς να θέλω να επεκταθώ περαιτέρω αυτή τη στιγμή. Οφείλω όμως επειδή είμαι μπροστάρης αυτής της προσπάθειας και επειδή ο χανιώτικος ποδοσφαιρικός λαός πρέπει να γνωρίζει, να πω ποιοι βοηθούν και ποιοι δε βοηθούν σε όλα τα επίπεδα, είτε μιλάμε για φορείς, είτε επιχειρηματίες, είτε για απλό κόσμο. Γιατί η ομάδα λέγεται Χανιά και τους αφορά όλους… Δεν μπορώ δηλαδή για παράδειγμα να παραβλέψω ότι μία συζήτηση που έγινε με το Δήμο Χανίων πήγε σ’ ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει θέληση να βοηθήσει ο Δήμος την ομώνυμη ομάδα του Δήμου του, όπως και τις επόμενες ημέρες θα γίνει μία όμοια συνάντηση με την αντιπεριφέρεια και με άλλους φορείς. Οπως θα γίνει και με ανθρώπους και εταιρείες από τα Χανιά. Οφείλω από τη μεριά μου να ενημερώνω τον κόσμο τόσο σαν πρόεδρος όσο και σαν ομάδα για το ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι δεν είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κακό γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τώρα, εμείς ως ΠΑΕ και εγώ σαν πρόεδρος, θέλουμε να καλέσουμε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν πραγματικά να έχουν μια επαγγελματική ομάδα σε αυτό το επίπεδο, να δείχνουν το δρόμο στις ομάδες του τοπικού ή της Γ’ Εθνικής κάποια στιγμή και να έχουν μια ομάδα που την επόμενη μέρα θα μπορούσε να αποτελέσει το σπίτι τους, να πάρουν ένα διάρκειας είτε μία επιχείρηση η οποία μπορεί να μπει στο γήπεδο με μία πινακίδα είτε κάποιος επιχειρηματίας που μπορεί να μπει πιο δυνατά στην ενίσχυση της ομάδας. Χαρακτηριστικά θα πω ότι την προηγούμενη σεζόν, εκτός από 4-5 χανιώτικες επιχειρήσεις, που είναι συνεχώς δίπλα μας και μας στηρίζουν και τους αξίζουν συγχαρητήρια, είχαμε μόλις 2 ή 3 πινακίδες καταστημάτων… Η ΠΑΕ Χανιά είναι μια μεγάλη ομάδα, είμαστε ένας οργανισμός, είμαστε μια μεγάλη πόλη και έχουμε μια μεγάλη ομάδα. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να μην υπάρχουν περισσότερες επιχειρήσεις που θα στηρίζουν αυτήν την ομάδα. Ολα αυτά τα χρόνια κάνουμε έναν έντιμο αγώνα, δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική ομάδα που δεν είχε πέρσι φάκελο στη Sportradar στην Super League 2 ήταν τα Χανιά, ούτε είναι τυχαίο πως η ομάδα ήταν από τις πρώτες που πήρε αδειοδότηση τόσο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όσο και από την ΕΠΟ. Από την πλευρά μας κάνουμε λοιπόν αυτό που πρέπει. Θα ήθελα κι από εσάς τους δημοσιογράφους να δείτε το πράγμα πιο ουσιαστικά, ακόμα πιο βαθιά και όχι μόνο στο ποιος θα μάθει πρώτος την ανακοίνωση για τον προπονητή ή κάποιον παίκτη και γιατί η ΠΑΕ δεν έτρεξε να βγάλει ένα δημοσίευμα αυτού του γεγονότος. Δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά να ευαισθητοποιηθεί ευρύτερα η κοινωνία των Χανίων και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, είτε είναι ο Ροκάκης μπροστά είτε κάποιος άλλος. Αυτό πρέπει να γίνει για να μπορούμε να λέμε όλοι ότι θέλουμε να έχουμε μια ομάδα σ’ ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Γνωρίζετε πως αν η ομάδα δεν κατέβαινε φέτος θα περνούσαν πάρα πολλά χρόνια και θα χρειάζονταν επίσης πάρα πολλά χρήματα για να μπορέσει ξανά να είναι στην Β’ Εθνική. Δύσκολα πράγματα σε δύσκολες εποχές…

Αύριο κιόλας θα έρθουν οι πρώτες ανακοινώσεις όσον αφορά τους νέους συνεργάτες και σε προπονητικό τιμ αλλά και στους αθλητές της ομάδας και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ποτέ δεν έπαψε η ΠΑΕ να εργάζεται πίσω από τη σκηνή ανεξαρτήτως από το αν δεν προέβη όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες σε ανακοινώσεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20 Ιούλ 2024

Παίκτης της ομάδας μας ο Γιούρι Πούλμανς

19 Ιούλ 2024

Λήξη συνεργασίας με ακόμη πέντε ποδοσφαιριστές

15 Ιούλ 2024

Νέα μεταγραφή o Αλέξανδρος Σαφαρίκας

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz