ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Μια νέα εποχή ξημερώνει στην ΠΑΕ Χανιά!

Σε μια σειρά από σημαντικές ανακοινώσεις προέβη σήμερα (4/10) ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

 

Στέλνοντας δυναμικό μήνυμα ενότητας και ισχύος, ο πρόεδρος της ομάδας μας ανακοίνωσε και επίσημα την ενασχόληση με την ομάδα του επιτυχημένου ποδοσφαιρικού παράγοντα Γιώργου Βρέντζου, παρουσίασε τον επίτιμο πρόεδρο του ΑΟ Χανιά, Νότη Ψυλλάκη, ο οποίος επίσης θα συμπορευτεί στη νέα προσπάθεια, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι από σήμερα ξεκινάνε οι διαδικασίες για την αλλαγή Σήματος της ΠΑΕ Χανιά.

Αρχικά, ο κ.Ροκάκης αναφέρθηκε στον πολύπειρο και πετυχημένο αθλητικό παράγοντα Γιώργο Βρέντζο, τον οποίο καλωσόρισε με θέρμη στην ομάδα μας:

«Οι προηγούμενες δυο συνεντεύξεις δεν ήταν τόσο χαρούμενες. Σήμερα όμως το κλίμα είναι πιο ευχάριστο. Θα αναφερθούμε σε τρία σημαντικά ζητήματα. Το ένα αφορά την παρουσία και την συνεισφορά του Γιώργου Βρέντζου στην ομάδα μας, το πλαίσιο συνεργασίας και τον ρόλος  του καθ’ ένα από μας και στο μέλλον που θα θέλαμε για την ομάδα μας», ανέφερε αρχικά ο κ.Ροκάκης για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Από φέτος λοιπόν στην οικογένεια μας θα είναι ο Γιώργος Βρέντζος. Για τον Γιώργο δεν έχω να πω πολλά, καθώς η επιτυχημένη του πορεία επαγγελματικά, μιας και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες τραπεζίτες του εξωτερικού, αλλά και η διαδρομή του στο ποδόσφαιρο μιλάνε από μόνα τους. Στο χώρο του ποδοσφαίρου τον γνωρίζετε όλοι από την ενασχόληση του με τον Εργοτέλη, όπου και είδατε τις ικανότητες του. Σχετικά με την παρουσία του στην ομάδα μας, δεν σας κρύβω ότι με τον Γιώργο είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και ανέκαθεν ήμασταν σε επικοινωνία και ανταλλάζαμε απόψεις αναφορικά με  το ποδόσφαιρο. Συζητούσαμε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς μας κι όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το ποδόσφαιρο.

Θα κάνω μια αναφορά για την εξέλιξη των συζητήσεων που είχαμε μέσα στο καλοκαίρι με τον Γιώργο, για να ξέρουν όλοι ακόμα και οι φίλαθλοι του Εργοτέλη πως ακριβώς προέκυψε αυτή η συνεργασία.  

Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε μια κουβέντα με τον Γιώργο, όταν και του πρότεινα να έρθει να βοηθήσει στα Χανιά. Όμως παρά την θετική του διάθεση, μου ξεκαθάρισε με ευθύτητα και ειλικρίνεια ότι πρώτο του μέλημα ήταν να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, τον Εργοτέλη. Δεν μπορούσε και δεν ήθελε να κάνει τίποτα αν πρώτα δεν εξαντλούσε και την τελευταία πιθανότητα να σωθεί η ομάδα του. Μου υποσχέθηκε όμως, πως αν δεν βρισκόταν λύση, η μοναδική ομάδα που θα ασχολούνταν θα ήταν τα Χανιά. Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όταν πια είχε εξανεμιστεί και η τελευταία ελπίδα για την πολύπαθη και ιστορική ομάδα του Εργοτέλη, μιλήσαμε αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει, με δεδομένο πάντα ότι οι απόψεις μας και η φιλοσοφία μας είναι πολύ κοντά.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Γιώργος, προς το παρόν, δεν θα είναι ούτε μέτοχος, ούτε μέλος της διοίκησης, αλλά θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του, τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, εξωδιοικητικά. Τον καλωσορίζω λοιπόν  στην μεγάλη οικογένεια των Χανίων και είμαι βέβαιος πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους υψηλούς και ποιοτικούς στόχους που πάντα βάζουμε και που φέτος θα βάλουμε. Επίσης να τονίσουμε ότι πέρα του Γιώργου,  οι πόρτες της ΠΑΕ Χανιά είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές και για όποιον άλλον θέλει να έρθει να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας, που εκπροσωπεί την πόλη και όλο νομό Χανίων».

Η παρουσίαση του κ.Ψυλλάκη

Στη συνέχεια ο κ.Ροκάκης παρουσίασε τον επίτιμο πρόεδρο του ΑΟ Χανιά, Νότη Ψυλλάκη ο οποίος επιστρέφει μετά από χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου για να συνεισφέρει και αυτός από την πλευρά του. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε: «Η συνεισφορά του Νότη Ψυλλάκη στο ποδόσφαιρο των Χανίων είναι πολύ μεγάλη. Όλοι γνωρίζετε την αγάπη του για τον ΑΟ Χανιά όπου διατέλεσε επί σειρά ετών  πρόεδρος. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Νότης Ψυλλάκης έρχεται μαζί μας να συμπορευτεί στην αγάπη και το όραμά μας».

Η τοποθέτηση του κ.Ψυλλάκη

ΣΑκολούθως, τη σκυτάλη πήρε ο κ.Ψυλλάκης ο οποίος στην τοποθέτησή του έστειλε μήνυμα συσπείρωσης: «Είναι μεγάλη χαρά να τα λέμε ξανά μετά από πολύ καιρό. Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου, Αντώνη Ροκάκη, για την πρόσκληση, την πρόταση και την διάθεση να συνεργαστούμε, ώστε το εγχείρημα που αφορά το ποδόσφαιρο στα Χανιά, να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση και εν τέλει να ευοδωθούν οι στόχοι και να τελεσφορήσει η προσπάθεια ώστε να κατακτήσουμε ακόμα ψηλότερες κορφές.

Όπως γνωρίζετε ένα ζήτημα που αποτελούσε αγκάθι ήταν το θέμα του Σήματος. Για αυτό υπάρχει η συμφωνία και η καλή διάθεση ώστε να γίνει μια κίνηση που θα αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο το σύνολο των Χανιωτών φιλάθλων και θα εκφράζει ιδεολογικά αλλά και συναισθηματικά όλους του φιλάθλους στα Χανιά.

Εγώ προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα στον Αντώνη, ότι αποδείχθηκε χαλκέντερος σε ένα χώρο που όλοι γνωρίζουμε και παράλληλα πως η ομάδα κατόρθωσε να έχει υψηλά στάνταρ δίχως να λοιδορηθεί και να βρεθεί στην κατηγορία των ομάδων που απαξιώνουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί σαν Χανιώτης θέλω να είμαι περήφανος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ταυτίζεται με το νομό και νομίζω ότι αυτή προσπάθεια μέχρι σήμερα έχει τα εχέγγυα με τον ίδιο πάντα, καθαρό τρόπο να πάει ακόμα πιο μακριά.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι σε αυτό το ξεκίνημα θα είναι επίσης μαζί μας ένα άνθρωπος που σαν προσωπικότητα είναι εγνωσμένης αξίας και διαμετρήματος και σε επίπεδο οικονομικής επιφάνειας αλλά και ποδοσφαιρικής γνώσης μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτούς που ξεχωρίζουν. Αναφέρομαι φυσικά στον Γιώργο Βρέντζο!

Το εγχείρημα αυτό είναι ανοικτό σε κάθε Χανιώτη και εγώ από την πλευρά μου σαν επίτιμος πρόεδρος του ΑΟ Χανιά θα κάνω ότι είναι δυνατό ώστε να προσεγγίσω μια σειρά από ιστορικά στελέχη του ΑΟ Χανιά, αλλά και διακεκριμένους Χανιώτες που μπορούν και οικονομικά και κοινωνικά και ποδοσφαιρικά σε επίπεδο γνώσεων να βοηθήσουν,  ώστε να δημιουργηθεί μια ακόμα πιο δυνατή ομάδα. Για μένα προσωπικά ο ΑΟ Χανιά είναι μια αυταξία, όμως μιλάμε πλέον για την ΠΑΕ Χανιά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ιστορικό της παρελθόν, δηλαδή τον ΑΟ Χανιά και την ΠΑΕ Κισσαμικός που συνασπίστηκαν για να γίνει αυτή η προσπάθεια. Αυτό που έχει σημασία όμως δεν είναι το παρελθόν αλλά το μέλλον. Εφόσον το μέλλον διακρίνεται από αλληλεγγύη, ενότητα, καθαρή διάθεση και βεβαίως από αγωνιστικό φρόνημα πιστεύω ότι θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα από όσα έχει ήδη πετύχει η ΠΑΕ Χανιά.

Θέλω να γεμίσει το γήπεδο από κόσμο και αυτή η προσπάθεια αξίζει να την αγκαλιάσουν οι φίλαθλοι, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ματώσει όπως ο Αντώνης Ροκάκης. Θέλω το γήπεδο να σφύζει από κόσμο, αρχής γενομένης από τα εισιτήρια διαρκείας που σύντομα θα ανακοινωθούν».

Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την αλλαγή Σήματος

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ.Ροκάκης πήρε εκ νέου τον λόγο για να ανακοινώσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με το θέμα του Σήματος της ομάδας. Όπως ανέφερε, από σήμερα ξεκινάνε οι νομικές διαδικασίες για την αλλαγή, ενώ σύντομα οι φίλαθλοι θα κληθούν να αποφασίσουν ποιο Σήμα προτιμούν ανάμεσα σε τρία τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Ροκάκης: «Αυτό που προέχει είναι η ενότητα, οι ψηλοί στόχοι και να έχουμε στο γήπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Αφουγκραζόμενος την επιθυμία πολλών, σήμερα ξεκινάει η διαδικασία αλλαγής του σήματος με τον τρόπο που είχαμε συζητήσει. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν τρία σήματα στην δημοσιότητα, ώστε οι φίλοι της ομάδας να ψηφίσουν αυτό που θα αποτελέσει το επόμενο Σήμα μας. Σήμερα κιόλας θα δώσω εντολή στον Νομικό Σύμβουλο της ΠΑΕ  κ.Λυχναρά να ξεκινήσει την διαδικασία, ώστε η ομάδα μας να έχει το νέο Σήμα το συντομότερο δυνατό. Δεν γνωρίζω αν προλάβουμε να είναι έτοιμο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί υπάρχουν πολλές νομικές διαδικασίες, αλλά το σίγουρο είναι ότι το εγχείρημα θα τρέξει σε υψηλή ταχύτητα…

Καταλαβαίνετε όλοι, ότι δεν χωράει να λείπει κανείς από αυτήν την προσπάθεια. Τα Χανιά είναι η πόλη μας, είναι ο νομός μας που ήταν ανέκαθεν πρωτεύουσα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες ομάδες που είναι κοντά μας. Μεγάλες πόλεις και ιστορικές ομάδες έχουν φύγει από τον χάρτη επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι για να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά, τον Γιώργο Βρέντζο και τον Νότη Ψυλλάκη αλλά και θα ήταν επίσης  πολύ ευτυχές να έρθουν και άλλοι άνθρωποι κοντά μας. Δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να το δω στο γήπεδο και με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας να συμβάλει ώστε να υπάρξει αυτή η δυναμική που όλοι έχετε ζήσει και ονειρευόμαστε».

Να σημειωθεί τέλος, ότι παρούσα στην Συνέντευξη Τύπου ήταν και μια μικρή μερίδα φιλάθλων της ομάδας μας, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τις ανακοινώσεις του προέδρου, ενώ δεν παρέλειψαν αρκετές φορές να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.  

ΠΑΕ Χανιά – Πάθος που Αξίζει!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20 Μάι 2024

Συνεχίζονται οι προπονήσεις

20 Μάι 2024

Ανακοίνωση ΠΑΕ Χανιά

15 Μάι 2024

Νίκη 6-2 επί της Ηλιούπολης και δεύτερη θέση

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz