ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Η συνέντευξη Τύπου από τα Περιβόλια

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός – Βόλος, στη συνέντευξη Τύπου, στο γήπεδο Περιβολίων.

Η τοποθέτηση του προπονητή της ομάδας μας Γιώργου Πετράκη ήταν η εξής: «Για εμάς είναι μία στενάχωρη μέρα, με βάση το αποτέλεσμα. Η στεναχώρια μας μεγαλώνει με βάση το ξεκίνημά μας, που με τις δικές μας φιλοδοξίες και προσδοκίες δεν είναι το αναμενόμενο. Δε θέλω να πω πολλά για το ματς, το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι ότι για ακόμη μία αγωνιστική, όπως και την προηγούμενη, δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε σαν ομάδα και νομίζω ότι αυτό ήταν εμφανές και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού. “Πληρώνουμε” ότι σε όλα τα ματς που έχουμε παίξει μόνιμα “κυνηγάμε” το αποτέλεσμα. Όσον αφορά το παιχνίδι και τους παίκτες, θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, διότι σήμερα έπαιξαν με την ψυχή τους και την καρδιά τους από το πρώτο λεπτό μέχρι και το 90′. Τα έδωσαν όλα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Εμείς είμαστε εδώ μέσα από τις δυσκολίες για να μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους, να διαχειριστούμε όλα αυτά τα πράγματα και να προχωρήσουμε. Θέλω να αναφέρω ότι στο δικό μας λεξιλόγιο η απογοήτευση δεν υπάρχει και αυτό ακριβώς ισχύει για όλη την ομάδα, αναφέρομαι στο αγωνιστικό τμήμα, το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση. Για εμάς η συνέχεια στηρίζεται σε τρεις λέξεις, οι οποίες για μένα είναι άκρως σημαντικές και θέλουμε με βάση αυτές να πορευτούμε. Πιστεύω ότι αν πορευτούμε με αυτές θα βρούμε τον τρόπο και τότε θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει στα επόμενα παιχνίδια. Αυτές οι τρεις λέξεις είναι η πίστη, την οποία δεν τη χάνουμε ποτέ και με τίποτα και το ίδιο μεταφέρω και στους παίκτες παρότι υπάρχει στεναχώρια, η δουλειά, που σε αυτό είμαστε υποχρεωμένοι – όπως έχω ξαναπεί – στην καθημερινότητά μας να γινόμαστε καλύτεροι και η ισορροπία, γιατί πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι, διότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα το οποίο είναι μαγικό. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και να επηρεαστεί από οποιουσδήποτε παράγοντες. Επειδή το είπα και πριν από το παιχνίδι αυτό εννοείται ότι δεν αναφέρομαι στη διαιτησία. Έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες ρόλο. Για εμάς αυτό το ματς αποτελεί ήδη παρελθόν, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αλλά σίγουρα στο επόμενο παιχνίδι θα “ψάξουμε” να πάρουμε αυτό που έχουμε χάσει 100% άδικα τις τελευταίες δύο αγωνιστικές».

Για το γεγονός ότι πάλι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ η ομάδα και αν και δημιουργεί πολλές φάσεις και “φτάνει στην πηγή, δεν πίνει νερό” και για το αν είναι αυτό θέμα ατυχίας: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τύχη ή ατυχία. Για μένα υπάρχει η ικανότητα, η ωριμότητα και το πώς όταν βρεθούμε εκεί θα μπορούμε να εκτελέσουμε όπως πρέπει για το γκολ. Κάποιες φορές είναι και η ψυχολογία… Με βάση τα στατιστικά που κρατάμε και με τον Εργοτέλη και με τα Τρίκαλα και στο σημερινό παιχνίδι έχουμε δεχθεί έξι γκολ, τα οποία πρέπει να έχουν γίνει δέκα ευκαιρίες για να μπουν. Από την άλλη πλευρά εμείς, χωρίς υπερβολή, έχουμε δημιουργήσει γύρω στις 25 τελικές και έχουμε βάλει ελάχιστα γκολ. Αυτό είναι ένα σημείο που θέλουμε να το δουλέψουμε, το κάνουμε στην καθημερινότητά μας και θα συνεχίσουμε να το δουλεύουμε σκληρά. Πριν από αυτό έχει να κάνει με το ότι εμείς δε θέλουμε να βρεθούμε άλλη φορά να “κυνηγάμε” το σκορ. Αυτό είναι κάτι το οποίο σίγουρα μπορούμε να το βελτιώσουμε και να φανούμε πιο πειθαρχημένοι και πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι».

Για το τοπικό ντέρμπι με τον Πλατανιά: «Για εμάς ο αντίπαλος δεν αλλάζει κάτι. Θέλουμε να μπούμε, να κάνουμε τη δουλειά μας καλά και να πάρουμε αυτό που αξίζουμε, αυτό που χάνουμε τα τελευταία παιχνίδια. Τη δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε και με τον Πλατανιά και ελπίζουμε αυτή τη φορά να είμαστε εμείς αυτοί που στο τέλος θα είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα».

Για το ότι μετά το 70′ δε χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την ευκαιρία από την προϋπόθεση. Όταν γίνεται μια τελική προσπάθεια και μία προϋπόθεση για γκολ είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί από το 70′ και μετά να μην είχαμε τελικές προσπάθειες, και με βάση το ότι ο αντίπαλος ήταν πίσω και κοντά στην περιοχή, αλλά απ’ ό,τι θυμάμαι πρέπει να κάναμε παραπάνω από δέκα προϋποθέσεις και μιλάω για μία τελική πάσα που βρέθηκε κοντά, από το σημείο του πέναλτι και μέσα. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μηχανές, αλλά ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν πάρα πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πόσο μάλιστα με την ψυχολογία να είναι εις βάρος τους, κυνηγώντας σχεδόν μόνιμα το σκορ. Δεν έχω κανένα παράπονο. Από το 70′ και μετά προσπαθήσαμε πάρα πολύ και με βάση τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου, διότι ο αντίπαλος άλλαξε και σχηματισμό, έπαιξε μετά με πέντε πίσω. Ήταν λίγο πιο διαφορετικά τα πράγματα και πιο δύσκολα. Όμως παρ’ όλα αυτά και με ορθολογικό και με ανορθόδοξο τρόπο κάποιες φορές φτάσαμε πολύ κοντά στο να δημιουργήσουμε τελική και ότι είχαμε πολλές προϋποθέσεις».

Ο αρχηγός της ομάδας μας Αλέξης Σελινιωτάκης δήλωσε τα εξής: «Είναι μία πολύ στενάχωρη μέρα για εμάς. Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι ποδοσφαιριστές θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας, με πρώτο εμένα και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλεύουμε κάθε μέρα όσο πιο πολύ μπορούμε, θα δίνουμε όλο μας το “είναι” ώστε να βελτιωθούμε και να “βγει” η δουλειά μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα δεν μπορώ να πω ότι δεν παλέψαμε, παρ’ όλα αυτά είναι απαράδεκτο για εμάς να μένουμε πίσω στο σκορ με 0-2 και να μπαίνουμε τόσο κακά. Στα περισσότερα παιχνίδια έχουμε δεχθεί γκολ στα πρώτα λεπτά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90′ και θα δουλέψουμε πάρα πολύ πάνω σε αυτό, ώστε στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε».

Ο προπονητής του Βόλου ΝΠΣ, Χουάν Φεράντο, δήλωσε τα εξής: «Ξεκινήσαμε καλά και είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού για είκοσι λεπτά. Μετά τα δύο γκολ η ομάδα δεν ήταν συγκεντρωμένη ώστε να διαχειριστεί τις “μεγάλες” μπάλες. Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο να “διαβάσουμε” το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο έγινε δύσκολο και για τις δύο ομάδες και με τη δυνατή βροχή ήταν δύσκολο να παίξει ποδόσφαιρο και ο ΑΟΧ-Κισσαμικός και η ομάδα μας. Υπήρχε μεγάλο στρες, όλοι θέλανε να κερδίσουν τους τρεις πόντους, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Καλή τύχη στην υπόλοιπη σεζόν στον ΑΟΧ-Κισσαμικό. Εμείς δε σταματάμε την προσπάθεια και συνεχίζουμε».

Ο ποδοσφαιριστής του Βόλου ΝΠΣ, Αντώνης Ντεντάκης, που γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στον Κισσαμικό, ανέφερε τα εξής: «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ καλά και στα πρώτα είκοσι λεπτά ευτυχήσαμε να πετύχουμε δύο γρήγορα γκολ. Από εκεί και πέρα κάναμε το λάθος και δώσαμε μέτρα στον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να μπορέσει να δημιουργήσει κάποιες φάσεις και να πετύχει και ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγωνιστικός χώρος είχε γίνει ήδη πολύ βαρύς, η ομάδα του ΑΟΧ-Κισσαμικού συνέχισε να μας πιέζει, εμείς κάναμε στο μεγαλύτερο διάστημα άμυνα και καταφέραμε να κρατήσουμε αυτό το πολύ θετικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αποτέλεσμα».

Για τα συναισθήματά του που επέστρεψε ως αντίπαλος και για τις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα του: «Ηταν ένα περίεργο συναίσθημα, γιατί ήμουν στην ομάδα του Κισσαμικού δέκα χρόνια. Εκεί έμαθα το ποδόσφαιρο, στις Ακαδημίες του Κισσαμικού. Επέστρεψα πίσω, ως αντίπαλος αυτή τη φορά, αλλά έπρεπε να κάνω τη δουλειά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισε η ομάδα μου. Στον Βόλο η ομάδα δουλεύει σε επαγγελματικούς ρυθμούς και επαγγελματικά πρότυπα. Έχουμε ένα πολύ καλό προπονητή και είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι. Έχουμε συνοχή σαν ομάδα, διότι κατά 90% είναι η ίδια ομάδα με πέρσι στη Γ’ Εθνική και πιστεύω ότι η ομάδα μας θα είναι ανταγωνιστική σε όλο το πρωτάθλημα».

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17 Ιούν 2024

Λύση συνεργασία με Γιάννη Ταουσιάνη

17 Ιούν 2024

Ανανέωση συνεργασίας με Αγγελο Κόλα

11 Ιούν 2024

Ανανέωση συνεργασίας με Ηλία Τσέλιο

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz