ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Οι δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας μας Αλέκος Βοσνιάδης μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Παναχαϊκής.

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής: «Ενα υπέροχο παιχνίδι για εμάς, τρεις πόντοι πολύτιμοι. Πολύ καλή παρουσία, προσπαθήσαμε να βρούμε στην πλάτη της άμυνας, με πολλές πάσες τις κινήσεις των παικτών μας. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε και από εκεί και μετά ήμασταν ήρεμοι, όπου είχαμε ξεκινήσει ένα 15λεπτο-20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου πολύ καλά. Προηγηθήκαμε, κάναμε κάποιες φάσεις ακόμη, ενώ για ένα χρονικό διάστημα ισορρόπησε η Παναχαϊκή. Είπαμε να ξεκινήσουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο ημίχρονο, κάναμε αρκετές φάσεις, βρήκαμε και ένα δεύτερο γκολ. Μετά έγινε πιο εύκολο το έργο μας. Ηρθε η αποβολή, έγειρε η πλάστιγγα προς τη μεριά μας, πετύχαμε κι ένα τρίτο γκολ. Διαχειριζόμασταν καλά το παιχνίδι, αλλά χαλαρώσαμε και δεχτήκαμε πάλι ένα τέρμα και είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε σαν ομάδα. Δε χαλαρώνουμε, κάτι παθαίνουμε! Το σημαντικό είναι ότι πήραμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν από τους βασικούς διεκδικητές της 2ης θέσης. Είμαστε μια ομάδα, η οποία έχει κερδίσει, από τη μέρα που ήρθα, όλους τους πρωτοπόρους στη σειρά! Κερδίσαμε παντού και νομίζω έχουμε τη μεγαλύτερη συγκομιδή, στο χρονικό διάστημα που είμαστε εμείς βαθμολογικά απ’ όλες τις ομάδες. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και πάλι, όμως, εξακολουθώ να λέω ότι μας μένει η πικρία. Δύο αποτελέσματα, με Πλατανιά και Ηρόδοτο, θα μας είχαν σε άλλο στόχο και με πολλές παραπάνω ελπίδες. Συνεχίζουμε σοβαρά και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, που είναι πολύ γρήγορα στην έδρα μας, με έναν ακόμη διεκδικητή της θέσης. Βαθμούς μέχρι το τέλος, να έχουμε καλό πλασάρισμα και ό,τι μπορούμε να διεκδικήσουμε παραπάνω, να το διεκδικήσουμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Παναχαϊκής, στον συνάδελφο. Μια μεγάλη ομάδα, η οποία δείχνει ότι ξυπνάει, με εξαίρεση το σημερινό. Εύχομαι να βρει τη θέση της. Η Παναχαϊκή είναι από τις ομάδες που λείπουν από τη Super League. Εύχομαι το καλύτερο».

Για το αν είναι ο ΑΟΧ-Κισσαμικός ανάμεσα στους διεκδικητές της 2ης θέσης: «Δυστυχώς, όπως σας είπα, εμείς κάναμε το λάθος, σε δύο παιχνίδια συνεχόμενα, Πέμπτη-Κυριακή. Θα ήμασταν τελείως γι’ άλλο στόχο. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι κοντά. Εδώ πραγματικά, θα ξεχωρίσει η πιο σταθερή. Βλέπετε κι αυτό είναι πραγματικότητα, δεν μπορεί μια ομάδα να κάνει συνεχόμενα αποτελέσματα. Δύο νίκες, ένα στραβό… Είναι η πρώτη φορά για εμάς που κάνουμε τρίτη νίκη σερί. Βλέπετε ότι οι ομάδες είναι πολύ κοντά, δεν ξεχωρίζει κάποια να πεις ότι ξεκάθαρα ο Απόλλων Λάρισας, η Παναχαϊκή, ο Απόλλων Πόντου και οι άλλοι που κυνηγάνε, θα διεκδικήσουν. Πιστεύω ότι η πιο σταθερή ομάδα, η πιο σοβαρή, θα πάρει τη δεύτερη θέση, αλλά το κλείσιμο της χρονιάς έχει πολύ κρίσιμα παιχνίδια και δεν μπορούμε να δώσουμε προβάδισμα σε κανένα».

Για το αν περίμενε τόσο εύκολη επικράτηση: «Οχι, για όνομα του θεού. Είδαμε τον ξεσηκωμό που υπάρχει στην πόλη, βέβαια, εμείς δεν ξέρουμε αν υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα, αυτό που είδαμε στο τέλος. Εμείς ερχόμασταν εδώ και ξέραμε ότι θα βρούμε μια ομάδα, η οποία θα στηριχθεί πολύ απ’ τον κόσμο, θα είναι ένα ντέρμπι. Αιφνιδιάστηκε η Παναχαϊκή από την καλή μας απόδοση στο παιχνίδι. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε και κάπου εκεί αγχώθηκαν και δεν περίμεναν την αντιμετώπιση τη δική μας μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Είναι έκπληξη ότι παρουσιάστηκε έτσι η Παναχαϊκή, γίνονται όμως αυτά, έρχονται και κακά παιχνίδια. Κάπου στο να μην είσαι καλός βοηθάει και ο αντίπαλος και πιστεύω ότι όλα μαζί αυτά, έβγαλαν τη σημερινή εικόνα του παιχνιδιού. Δεν περίμενα, όμως, ότι θα κερδίσουμε τόσο εύκολα».

Για την αναδιάρθρωση: «Νομίζω είναι για καλό αυτό. Υπάρχει πάντα διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Μιλάμε για μια Super League που έχει τα πάντα από έσοδα, από δυνατότητες να φέρει ποδοσφαιριστές και μια πονεμένη Football League, που μέχρι τώρα είναι Football League και βλέπετε ότι λίγες ομάδες μπορούν να επιβιώσουν και οι περισσότερες έχουν τεράστια προβλήματα. Υπάρχει διαφορά στο επίπεδο, ωστόσο, αν πάμε σε παιχνίδια στα οποία θα επικρατεί το άγχος, θα υπάρχει πίεση, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Εγώ εύχομαι να πάρουμε τη μία θέση εμείς. Και θεωρώ οτιδήποτε μπορεί να γίνει για το μέλλον, το κυριότερο είναι να παρθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν πολύ το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, γιατί χωρίς δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει και η πρώτη. Δυστυχώς δώσαμε μεγαλύτερη προσοχή στη Super League και αφήσαμε τα κάτω πρωταθλήματα να ταλαιπωρούνται. Νομίζω ότι πρέπει να το ξαναδούμε όλοι και πρέπει και τα κάτω πρωταθλήματα να βρούνε τον τρόπο να μείνουν υγιείς ομάδες και το κυριότερο να ξαναδούμε καλά παιχνίδια και να μην έχουμε “σκιές”. “Σκιές” υπάρχουν, όπου δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα και ξέρετε όλα τα άλλα προβλήματα. Ας ευχηθούμε να παρθούν αποφάσεις για να γίνει το καλύτερο δυνατόν, να ηρεμήσουμε κι εμείς που είμαστε οι επαγγελματίες του χώρου και οι πραγματικές ομάδες που μπορούν να βρίσκονται σε αυτά τα πρωταθλήματα, να βρίσκονται. Οσες δεν μπορούν, να φύγουν παρακάτω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17 Ιούν 2024

Λύση συνεργασία με Γιάννη Ταουσιάνη

17 Ιούν 2024

Ανανέωση συνεργασίας με Αγγελο Κόλα

11 Ιούν 2024

Ανανέωση συνεργασίας με Ηλία Τσέλιο

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz