ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Οι δηλώσεις από τα Περιβόλια

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας μας με αντίπαλο τον Ηρακλή. 

Ο προπονητής της ομάδας μας, Αλέκος Βοσνιάδης, δήλωσε τα εξής: «Ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Ξεκινήσαμε για 30 λεπτά και προσπαθήσαμε να πάμε πάνω σε αυτή την κατεύθυνση που είχαμε δώσει, με την αλλαγή σχηματισμού του Ηρακλή, να μπορέσουμε να οδηγήσουμε την μπάλα στις πλευρές, εκεί που είχαμε την υπεραριθμία κι από εκεί να μπορέσουμε να βάλουμε την μπάλα στην περιοχή. Μετά το 30′ ήμασταν πολύ νευρικοί, δε βρήκαμε συνεργασίες, δεν είχαμε σε καλή κατάσταση ατομικά πολλά παιδιά, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν φάσεις απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα. Κι ενώ έδειχνε ότι ήταν ένα παιχνίδι που θα πάει πολύ σφιχτά, στην πρώτη φάση που ο αντίπαλος κέρδισε ένα φάουλ και εκτελέστηκε δεχθήκαμε ένα κακό γκολ. Συμβαίνουν αυτά στα παιχνίδια, θα μπουν και γκολ τα οποία μπορεί να μην είναι όπως πρέπει. Είχαμε μισή ώρα και ο προβληματισμός μας είναι εκεί, στο ότι δεν αντιδράσαμε, ενώ πάλι εξακολουθούσε να έχουμε ελεύθερα τα πλευρά, που να μπορούμε να κάνουμε με  τις υπεραριθμίες μας φάσεις, δε βάλαμε την μπάλα στην περιοχή, δε σουτάραμε πολύ με ένα τέτοιο γήπεδο, δεν κερδίσαμε προσωπικές μονομαχίες και δε φέραμε την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου για να δημιουργήσουμε προβλήματα. Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει, γιατί τα παιχνίδια έτσι είναι. Θα έρθουν και τα… στραβά, δε θα πηγαίνουν όλα… πρίμα. Εκεί πρέπει η ομάδα να έχει τα ψυχικά αποθέματα να μπορεί να αντιδράσει. Στο χρονικό διάστημα που είμαστε εδώ έχουμε δει την πολύ καλή εικόνα και την πολύ μέτρια εικόνα σήμερα. Αρα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει και πρέπει να βρούμε τρόπο να το ισορροπήσουμε, γιατί το ποδόσφαιρο έχει τα καλά, έχει και τα άσχημα και εκεί πρέπει να αντιδράς. Είμαι σίγουρος ότι με τη θέληση που υπάρχει μέσα στην ομάδα και με τη διάθεση που έχουν τα παιδιά θα βρούμε την ισορροπία, θα βρούμε αποτελέσματα και θα έχουμε καλή συνέχεια μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα μπορέσουμε να βρούμε τους βαθμούς, που τουλάχιστον σήμερα τον έναν βαθμό τον… πετάξαμε. Θα γίνουμε πιο έμπειροι από αυτό και πιστεύω ότι η ομάδα θα ορθοποδήσει και παιχνίδι με παιχνίδι θα βρει τον δρόμο της. Δεν χρειάζεται να λέμε παραπάνω πράγματα, με ηρεμία να δούμε την επόμενη μέρα και τα παιχνίδια που ακολουθούν. Συνεχίζουμε, εμπιστευόμαστε την ομάδα και πιστεύω ότι σύντομα θα έρθει και καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή».

Για τον Ηρακλή και το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα έδειξε να βγάζει περισσότερα τρεξίματα στο γήπεδο: «Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια που είμαι εδώ η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία και με την Παναχαϊκή και με τον Παναθηναϊκό και εξαιρετική παρουσία στη Λάρισα. Το σημερινό είναι μια άλλη εικόνα της ομάδας, την οποία εμείς που είμαστε στο ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να την ισορροπήσουμε και να μπορέσουμε να τη φέρουμε εκεί που πρέπει. Η ομάδα που βρισκόταν απέναντί μας είναι μια ομάδα, που αν δεν είχε τα προβλήματά της και αν δεν είχε και την πίεση – γιατί εγώ την έχω ζήσει και τη γνωρίζω πολύ καλά – και είχανε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές που είναι εκεί ο Ηρακλής είχε πολύ καλό ρόστερ, με φτασμένους ποδοσφαιριστές και το κυριότερο με μεγάλη εμπειρία στον χώρο. Αν δούμε την ενδεκάδα σήμερα θα δούμε μια “γεμάτη” ενδεκάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ακόμη και τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο. Ο Ηρακλής βρίσκεται εδώ γιατί έχει να λύσει τεράστια προβλήματα, που έρχονται από κάποια άσχημα αποτελέσματα και από την πίεση που εξασκεί ο κόσμος και το κυριότερο με την πίεση αυτή δημιουργούνται προβλήματα στους παίκτες. Εχει πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, απλώς θέλει ηρεμία. Θα κοιτάξουμε κι εμείς να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα».

Για το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και αν επηρεάσει ψυχολογικά την ομάδα αυτή η ήττα: «Η δική μας προσοχή ήταν στο σημερινό παιχνίδι. Η κατεύθυνση από τους ανθρώπους των αποδυτηρίων, από τους προπονητές, από το τιμ, ήταν να κοιτάξουμε πρώτα αυτό το παιχνίδι, γιατί με την ΑΕΚ είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που το βλέπουμε σαν γιορτή, ξέρουμε ποιον αντίπαλο αντιμετωπίζουμε. Στόχος μας είναι να πετύχουμε πράγματα στο πρωτάθλημα. Να βρούμε τους βαθμούς μας, καλύτερη θέση, να μπούμε στη δεκάδα και να κάνουμε πράγματα. Το παιχνίδι που ακολουθεί είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, στο οποίο και πιο ελεύθερα θα παίξουμε και δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Εμείς χάνουμε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου, όπως του σημερινού. Εμείς πρέπει να γίνουμε η ομάδα που και στην άσχημή της μέρα θα παίρνει κάτι από τον αγωνιστικό χώρο. Ετσι πρέπει να πάμε και το κυριότερο πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς και η προσοχή μας να είναι στραμμένη στον θεσμό αυτόν (πρωτάθλημα). Εννοείται ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε σωστά απέναντι στην ΑΕΚ, να διεκδικήσουμε ό,τι παραπάνω γίνεται και το κυριότερο να δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα που πολύ σύντομα θα επανέλθει μετά το σημερινό ανάποδο αποτέλεσμα. Πρέπει να παλεύουμε, δεν έχουμε χρόνο, δεν υπάρχουν μέρες. Πρέπει γρήγορα η ομάδα να στηριχτεί και να μπορέσουμε να δούμε το επόμενο παιχνίδι και να ασχοληθούμε μετά πάλι με τον στόχο του πρωταθλήματος, που λέω και πάλι είναι η πρώτη μας κατεύθυνση».

Για το γεγονός ότι από την οικογενειακή “μονομαχία” νίκησε ο γιος του, Παναγιώτης: «Εχουμε παίξει πολλές φορές. Το σίγουρο είναι ότι λόγω της κατάστασης που εξελίχθηκε εκεί – και είναι η πρώτη φορά που το λέω – είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πιέστηκε και αδικήθηκε. Με στόχο τον πατέρα που έφυγε στοχοποιήθηκε. Αλλά πιστεύω να είναι ήρεμος, να κάνει τα παιχνίδια του. Εχει μεγάλη διάθεση για να παίξει ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή στον Ηρακλή θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν είναι εχθροί. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν στην ομάδα τους θέλουν το καλό της ομάδας τους, θέλουν να κάνουν την προσπάθειά τους και δεν είναι στόχοι. Δυστυχώς πολλοί από τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή είναι στόχοι και είναι στόχοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι από το επαγγελματικό επίπεδο που ήταν – όπως ήταν ο Παναγιώτης – βρέθηκαν στο ερασιτεχνικό για να στηρίξουν τη συγκεκριμένη ομάδα. Βγήκε κατηγορία και ξαφνικά στη φετινή χρονιά είναι απέναντι από τον κόσμο και στοχοποιούνται. Αν δεν καταλάβουν εκεί ότι πρέπει να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές τους και δεν πρέπει να είναι απέναντί τους και απέναντι στην ομάδα θα έχουν πρόβλημα όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που έχω να πω για τον Πάνο είναι ότι έχουμε παίξει πολλές φορές. Είναι επαγγελματίας, βλέπει τη δουλειά του, εγώ τη δική μου. Είναι ξεκάθαρο ότι παίζουμε και οι δύο για το καλό της ομάδας μας».

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Αλέξανδρος Αρναρέλλης σημείωσε τα εξής: «Δε θα μπω καθόλου στην ανάλυση του παιχνιδιού. Δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο από έναν βαθμό. Δεν ήμασταν καθόλου επικίνδυνοι και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε ξεκάθαρα είναι το πώς θα διορθωθούμε Ό,τι δικαιολογία κι αν βάλουμε μέσα στην ομάδα μόνο κακό θα μας κάνει. Το κακό που κρατάω είναι ότι δε μας έχει δοθεί η ευκαιρία, έστω και μέσω της τύχης, να κάνουμε 2-3 καλά αποτελέσματα, ώστε να ξεκινήσουμε κι εμείς να πιστεύουμε περισσότερο σε εμάς κι εκεί πιστεύω ότι θα είναι και η καμπή της ομάδας και θα αλλάξουμε τελείως επίπεδο. Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Πρώτη φορά μιλάω με τόση αυτοπεποίθηση για μια ομάδα. Πραγματικά από την αρχή μέχρι και σήμερα δεν έχω πάψει να πιστεύω ούτε ένα τοις εκατό ότι η ομάδα δεν μπορεί να κάνει πράγματα. Είναι πραγματικά κρίμα που βρισκόμαστε εδώ».

Ο προπονητής του Ηρακλή Μανουέλ Ρόκα δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, επειδή κάνανε το λιγότερο που πρέπει να κάνει ένας παίκτης του Ηρακλή. Να δώσει την ψυχή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, σε βαρύ γήπεδο, προσπαθήσαμε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε φάσεις. Παίξαμε αρκετά ανοιχτά και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο, με 2-3 παίκτες έτοιμους για να βγουν μπροστά και όλους τους άλλους πολύ κλειστά, για να κλείσουν τους διαδρόμους και προσπαθήσαμε να παίρνουμε αυτοπεποίθηση με βάση τον κορμό της αμυντικής λειτουργίας. Αυτό κάναμε και θεωρώ ότι τα παιδιά, παρόλο που είμαστε δύο εβδομάδες μαζί, έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά στο τακτικό κομμάτι. Αμα δεν σου κάνουν γκολ πάντα έχεις την προτεραιότητα για να παίρνεις τη νίκη. Γι’ αυτό πολλά συγχαρητήρια στον τερματοφύλακά μας Βοσνιάδη και στην άμυνα και στα αμυντικά χαφ, που έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Μετά το γκολ προσπάθησα να φτιάξω την ομάδα πιο… προσγειωμένη, με στόχο να κρατήσουμε το “μηδέν”. Ηταν η πρώτη κουβέντα που είπα. Στη Football League αν έχεις πίσω το “μηδέν” έχεις πολλά να κερδίσεις».

Για το αν άλλαξαν τα πλάνα του με βάση ότι δεν εκδόθηκαν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων: «Είχα μία ενδεκάδα έτοιμη στο μυαλό. Οποιος έρχεται πρέπει να δουλεύει μαζί μας και να κάνει τη δουλειά μας. Εχουμε δύο εβδομάδες στην ομάδα, αλλά κάποια παιδιά ήρθαν χθες-προχθές. Οπότε δεν άλλαξε πολύ το πλάνο. Βεβαίως όταν έχεις στον πάγκο 3-4 παίκτες δεν είναι το ίδιο με το να έχεις έξι. Αυτοί που έπαιξαν έδωσαν την ψυχή τους. Αυτό είναι ο Ηρακλής, να δώσουμε “μάχη” μέχρι τέλους. Οποιος θέλει να είναι στο “καράβι” μας να είναι μέσα, αλλά να ξέρει ότι πρώτα πρέπει να δώσει την ψυχή του και να τελειώνει το παιχνίδι, όπως ο Περόνε, που βγήκε και δεν μπορούσε να κάνει βήμα, ή ο Ντούνης και ο Χασομέρης. Τρεις παίκτες που στην αρχή ήταν ψηλά και πρεσάραμε και δεν μπορούσαν μετά να κάνουν ούτε βήμα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος».

Ο Μάρκος Ντούνης από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά. Ηρθαμε εδώ με σκοπό να πάρουμε τη νίκη. Η ομάδα μας τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν πολύ άσχημα αγωνιστικά, είχαμε πάρα πολλές ήττες και η ψυχολογία μας ήταν πολύ χαμηλά. Με τον καινούργιο προπονητή άλλαξε κάπως το σύστημα. Το θέμα είναι η ψυχολογία να αλλάξει. Αυτές οι νίκες είναι που θα κάνουν την ψυχολογία του Ηρακλή να αλλάξει. Καταφέραμε να πάρουμε σήμερα το “τρίποντο”, ήταν αρκετά δύσκολο και ήρθε μέσα από μεγάλη “μάχη”. Ελπίζω και στη συνέχεια να ακολουθήσουν κι άλλες νίκες που θα φέρουν τον Ηρακλή πιο ψηλά στη βαθμολογία, γιατί δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17 Απρ 2024

Επιστροφή στις προπονήσεις

14 Απρ 2024

Οικογενειακό διπλό στη σημερινή προπόνηση

12 Απρ 2024

Συενχίζονται οι προπονήσεις στη Μ.Ελιά

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz