ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Χανιά-Απόλλων Λάρισας: Η συνέντευξη Τύπου

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας μας με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο προπονητής της ΠΑΕ Χανιά Αλέκος Βοσνιάδης στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής: «Πραγματικά… αυτοκτονήσαμε, “πετάξαμε” μόνοι μας το αποτέλεσμα. Ενα παιχνίδι το οποίο το ελέγχουμε από την αρχή, έχουμε χάσει ευκαιρίες και έχουμε κατορθώσει να προηγηθούμε στο καλύτερο χρονικό διάστημα και να πάμε ήρεμοι στ’ αποδυτήρια. Ενώ έχουμε δώσει στόχο να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ το οποίο θα μας ηρεμήσει και έχουμε κάποιες φάσεις στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να τελειώσουμε το παιχνίδι κι ενώ δεν κινδυνεύσαμε ποτέ στο πρώτο στοχευμένο γέμισμα του αντιπάλου μέσα στην περιοχή και με την μπάλα να πέφτει απ’ έξω και να εκτελεί ο Ναζίμ και να πηγαίνει η μπάλα στο δοκάρι δεν πήγαμε να προστατεύσουμε την εστία μας. Στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου… Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας αλλά κατορθώσαμε με την κακή συμπεριφορά μας στο τελευταίο φάουλ που κερδίσαμε και ανεβήκαμε πάνω και δεν προσέξαμε καθόλου την ασφάλεια, μετά την απόκρουση του αντιπάλου ενώ έχουμε την μπάλα στα πόδια μας κατορθώσαμε να την ξαναδώσουμε στον αντίπαλο και να φύγει στη μετάβαση και να μας τελειώσει το παιχνίδι. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην καριέρα μου. Στο ποδόσφαιρο θα ζήσουμε τα πάντα, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει και να μας προβληματίσει και να μας κάνει μέσα απ’ αυτό πιο δυνατούς. Δεν υπάρχει εξήγηση για ένα παιχνίδι το οποίο ελέγχεις απόλυτα ως δια μαγείας να το χάσεις. Μετά το παιχνίδι θα ψάξουμε και θα βρούμε χιλιάδες προβλήματα. Ενα παιχνίδι που το έχεις στα χέρια σου και δεν το τελειώνεις και ενώ σου δίνεται η δυνατότητα με καλό ποδόσφαιρο να το τελειώσεις και δεν έχεις κινδυνεύσει και έχει φτάσει το παιχνίδι στο 90′ και πρέπει να το “κλειδώσεις”, αλλά δεν το “κλειδώνεις”. Οχι μόνο αυτό το χάνεις κι από τα χέρια σου. Δεν πρέπει να ψάξουμε δικαιολογίες, δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Φταίμε εμείς και είναι κάτι που πρέπει να το βρούμε μέσα στην ομάδα. Αν μείνουμε σε δικαιολογίες και πούμε τι μας έφταιξε σίγουρα θα χάνουμε χρόνο. Εχουμε περάσει από δύσκολες καταστάσεις, αυτή είναι μία δύσκολη κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη και τον τρόπο να το ηρεμήσουμε και να το επαναφέρουμε. Συμβαίνουν αυτά στις ομάδες, μπορεί να μη συμβαίνουν σε αυτό το βαθμό που μας έχει τύχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Κάποιες στιγμές στα δίνει, κάποιες φορές όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος στα παίρνει μέσα από τα χέρια».

Για το αν είναι ψυχολογικοί οι λόγοι ή θέμα ατυχίας: «Για να έχεις και την τύχη μαζί σου πρέπει να είσαι και δυνατός. Στο τέλος δείξαμε αδυναμία. Είναι μία φάση που συμβαίνει στο 87′, είμαστε με όλη μας την άμυνα πίσω, με τους μπακ μας, με την τριάδα μας, με τους χαφ μας τοποθετημένους σωστά, βγαίνει η μπάλα έξω, γίνεται ένα σουτ στο δοκάρι και δεν πάμε να ασφαλίσουμε την κατάσταση. Να μιλήσουμε για τύχη; Οχι να μη μιλήσουμε για τύχη, να έχουμε τα μάτια ανοιχτά και να τελειώσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Είναι ένα παιχνίδι που χάθηκε κι ενώ είχαμε δώσει στόχο σε εκείνο το χρονικό διάστημα, που άρχισαν κάποιοι παίκτες να κουράζονται. Να δώσουμε και μεγαλύτερη ώθηση από το πλάτος, γιατί εμείς δεν παίζουμε με δύο ποδοσφαιριστές στην πλευρά. Κουράστηκε ο Παπαχρήστος, θέλαμε να βάλουμε ένα πιο γρήγορο παίκτη να δώσει την ίδια δύναμη που είχαμε από τη μία πλευρά και στην άλλη, να ψάξουμε τις καλύτερες σέντρες του Ουνγιαλίδη, τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει σε εκείνο το χρονικό διάστημα, αλλά και το κυριότερο ότι είναι ξεκούραστος. Την ώρα που κουράστηκε σχεδόν στο 80′ με πολύ καλή παρουσία ο Λεοζίνιο έπρεπε σε εκείνο το χρονικό διάστημα να “κλειδώσουμε” το παιχνίδι και βάλαμε έναν αθλητή μέσα, τον Αρναρέλλη, που πολύ γρήγορα μπορεί να βγει στην επίθεση και να μαρκάρει καλά και έδειχνε στην προπόνηση ότι είναι πολύ δυνατός σε αυτό. Οποια κίνηση και να κάναμε ήρθε αυτή η αδράνεια στα τελευταία λεπτά που το παιχνίδι έπρεπε να είναι “κλειδωμένο” και χάθηκε μέσα από τα χέρια μας. Συνεχίζουμε… Συμβαίνουν αυτά, αλλά πρέπει να βρούμε τη δύναμη να επανέλθουμε σε πράγματα που δυστυχώς δεν τα έχουμε, τα έχουμε χάσει».

Ο Αριάν Μπελά για τον Απόλλωνα Λάρισας δήλωσε τα εξής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την ψυχή που έβγαλαν στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό που μπορούν να δώσουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν η χειρότερή μας εμφάνιση μέχρι αυτή την αγωνιστική, ενώ στο δεύτερο ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχουμε βγάλει μέχρι τώρα στο γήπεδο, γι’ αυτό πιστεύω ήρθε αυτή η νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε εντελώς λάθος, παρότι ξέραμε ότι είναι δυνατοί με την μπάλα ψηλά δεν καταφέραμε να βάλουμε την μπάλα κάτω, αλλά και λόγω της πίεσης των αντιπάλων. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε αυτό που μας χαρακτηρίζει, να παίξουμε την μπάλα κάτω και να πάρουμε τη νίκη. Να ευχαριστήσω και τις αλλαγές, γιατί και ο Τασιούλης και ο Καμπέρης και ο Μπρέμπος βοήθησαν τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα στη νίκη».

Για το τι άλλαξε μετά το 75′ και ήρθε η ανατροπή που κανείς δεν περίμενε με βάση την εξέλιξη του αγώνα: «Απλά στο ημίχρονο πάντα οι προπονητές μιλάνε και οι παίκτες ηρεμούν, παρόλο που μπήκαμε έχοντας δεχτεί αυτό το γκολ στο 45+1′. Είπαμε να παίξουμε χωρίς φόβο, με την μπάλα κάτω και να πιέσουμε ψηλά την άμυνα των Χανίων για να την αναγκάσουμε να διώχνει την μπάλα, όπως έκαναν τα Χανιά με εμάς στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό μας βγήκε, έπαιξαν ρόλο και οι ικανότητες κάποιων ποδοσφαιριστών, που έκαναν τις διεισδύσεις, όπως ο Τασιούλης και ο Λίταινας, γιατί τα γκολ μπήκαν από προσπάθειες της ομάδας αλλά και από προσωπικές ενέργειες. Καταφέραμε να πάρουμε αυτό το “διπλό” που είναι τεράστιο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24 Μάι 2024

Παρουσία του προέδρου, Αντώνη Ροκάκη έπεσε η αυλαία της σεζόν

23 Μάι 2024

Τουρνουά τριών ομάδων στη σημερινή προπόνηση

20 Μάι 2024

Συνεχίζονται οι προπονήσεις

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz