ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Απόλλων Πόντου – Χανιά: Οι δηλώσεις των προπονητών

Στον τραγικό θάνατο του φιλάθλου στις κερκίδες του γηπέδου της Καλαμαριάς αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας μας Αλέκος Βοσνιάδης.

Η τοποθέτησή του ήταν η εξής:  «Το παιχνίδι περνάει σε δεύτερη μοίρα. Θα μιλάμε για ποδόσφαιρο ενώ “έφυγε” μία ζωή; Εχουμε ικανοποίηση για τη νίκη, αλλά περνάει σε δεύτερη μοίρα. Χάθηκε μία ζωή στο γήπεδο και δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις. Να ευχηθούμε κάποια στιγμή κάθε τι κακό που μπορεί να συμβαίνει στο γήπεδο και να χάνονται ζωές και να υπάρχουν τραυματισμοί να σταματήσει. Εχουμε υποχρέωση όλοι να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Δύναμη στην οικογένειά του και ας είναι το τελευταίο…».

Ο προπονητής του Απόλλωνα Δημήτρης Καλαϊτζίδης ανέφερε τα εξής: «Πρωτίστως συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου που απ’ ό,τι έμαθα κατέληξε μετά από ένα ατυχές συμβάν. Αυτό είναι το κυρίαρχο του σημερινού απογεύματος.

Οι προσαρμογές μας δεν μας επέτρεψαν στο δεύτερο ημίχρονο να είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό έφερε την αντίπαλη ομάδα να είναι δίκαια νικήτρια.

Αρχίζει προβληματικά και αυτή η σεζόν στη δεύτερη επαγγελματική μας κατηγορία και αυτό είναι απόρροια της αναδίπλωσης και ανακολουθίας της ΕΡΤ. Διότι πολλές ομάδες την περσινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησαν με στόχο να είναι στη δεκάδα, για να έχουν οικονομικά οφέλη, από τα οποία θα είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα οικονομικά τους, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές ομάδες. Μία από αυτές τις ομάδες ήμασταν κι εμείς και η απόφαση της αναδιάρθρωσης με τα αντίστοιχα οφέλη μας έβαλε στη διαδικασία να ξοδευτούν κι άλλα χρήματα στην προσπάθειά μας να είμαστε μία από τις δέκα ομάδες που θα μπορέσουμε να έχουμε τα έσοδα τα οποία εξήγγειλαν κυβέρνηση και ΕΡΤ. Το ερώτημα που θέτει ο καθένας είναι γιατί δόθηκαν τα χρήματα στις ομάδες της Super League 1. Ο λογισμός μου λέει για να μην υπάρχει πολιτικό και αθλητικό κόστος στην κυβέρνηση. Η άποψή μου είναι ότι κι εμείς έπρεπε να κάνουμε αντίστοιχα, να εμμείνουμε στις αρχικές μας θέσεις, στις εξαγγελίες που είχε κάνει η κυβέρνηση, γιατί διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολη οικονομικά η χρονιά για εμάς. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον καταλαβαίνετε ότι και στη δική μας περίπτωση είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις ανταγωνιστική ομάδα και περιμένουμε τη λύση του προβλήματος για να προχωρήσουμε. Διαφορετικά δε θα μπορέσουμε να το κάνουμε και αυτό θα είναι πολύ άσχημο για το ποδόσφαιρο. Η απόφαση είναι στα χέρια των κρατούντων, ΕΡΤ και κυβέρνηση και αυτοί θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στη Super League 2, μία κατηγορία που θα είναι πολύ καλή και θα πλησιάζει στις πλείστες ομάδες της Super League 1. Στο χέρι της κυβέρνησης και της ΕΡΤ είναι να δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες, με βάση αυτά που έχει εξαγγείλει να δημιουργηθούν ανταγωνιστικές ομάδες, σε υγιές περιβάλλον και να μην έχουμε τα προβλήματα που κατά καιρούς είχε η κατηγορία. Αλλωστε γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε η Super League 2, για να μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να εκλείψουν φαινόμενα που όλοι απευχόμαστε να υπάρχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24 Μάι 2024

Παρουσία του προέδρου, Αντώνη Ροκάκη έπεσε η αυλαία της σεζόν

23 Μάι 2024

Τουρνουά τριών ομάδων στη σημερινή προπόνηση

20 Μάι 2024

Συνεχίζονται οι προπονήσεις

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz