ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ

Ματέο Γκολλόση: Δεν το βάζουμε ποτέ κάτω…

Ο αρχηγός της Κ19 των Χανίων μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ για το εκπληκτικό ματς με την Καλαμάτα, το εξαιρετικό ξεκίνημα, το πρωτάθλημα της SL2 αλλά και τους προσωπικούς του στόχους

 

Είναι ο αρχηγός της Κ19 των Χανίων. Αγωνίζεται ως σέντερ μπακ, αλλά ήδη σε τρεις αγώνες έχει προλάβει να σημειώσει δυο γκολ βοηθώντας καταλυτικά την ομάδα του να πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της SL2 με δυο νίκες και μια ισοπαλία σε τρεις αγώνες.

Την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο την Καλαμάτα ήταν αυτός που φρόντισε να δώσει το σύνθημα της μεγάλης αντεπίθεσης σε ένα σημείο του αγώνα που όλα έδειχναν δύσκολα, σχεδόν μη αναστρέψιμα.

Στο 85’ τα Χανιά βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο 87’ ο Ματέο Γκολλόση …σήκωσε ανάστημα ισοφαρίζοντας σε 1-1 για να ακολουθήσουν δυο ακόμα γκολ που έφεραν με μεγάλη ανατροπή για την ομάδα του Βασίλη Παπαδάκη (3-1).

Ο 19χρονος αμυντικός της χανιώτικης ομάδας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Χανιά και αναφέρθηκε στο ματς του περασμένου Σαββάτου (26/11), στον χαρακτήρα αυτής της ομάδας, στο πολύ ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα αλλά και στους προσωπικούς του στόχους.

Για το ματς με την Καλαμάτα ο γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου 2003 κεντρικός αμυντικός σημείωσε: «Θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Είχαμε την υπεροχή και γενικότερα την πρωτοβουλία στις προϋποθέσεις και την δημιουργία φάσεων. Ωστόσο μας έλειψε η συγκέντρωση στο επιθετικό κομμάτι και δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε ένα γκολ. Ως αποτέλεσμα σε μια αντεπίθεση να δεχθούμε ένα γκολ στο 85’. Όμως αυτή η εξέλιξη δεν μας άφησε πίσω. Αντιδράσαμε άμεσα, δείξαμε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα γυρίσαμε το παιχνίδι σημειώνοντας τρία γκολ σε δέκα λεπτά».

Τα Χανιά έχουν δώσει μέχρι τώρα τρία ματς και στα τρία γύρισαν το σκορ. Στα δυο έκαναν ολική ανατροπή και μόνο στην πρεμιέρα με την Παναχαϊκή έμειναν στην ισοπαλία, ισοφαρίζοντας ωστόσο δυο φορές. Η εξήγηση; «Η ομάδα απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που δεν το βάζουν ποτέ κάτω. Οπως κι αν εξελιχθεί ένα ματς πάντα παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό. Και αυτό έχει φανεί και στα τρία ματς που έχουμε δώσει μέχρι τώρα, καθώς σε όλα έχει χρειαστεί να ανατρέψουμε το σκορ και το έχουμε καταφέρει. Βέβαια αυτό γίνεται επικίνδυνα συχνά, αλλά θα προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε και να μην χρειάζεται πάντα να κυνηγάμε το σκορ».

Ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος αγωνίζεται για δεύτερο χρόνο στα Χανιά, έχει την εξήγηση και για αυτό: «Η ομάδα αποτελείται από κάποια παιδιά που είναι πιο έμπειρα και ξέρουν να διαχειρίζονται καλύτερα τους αγώνες αλλά παράλληλα απαρτίζεται και από νεαρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Οπότε κάποιες φορές γίνονται λάθη τακτικής ή λάθη απειρίας που σε μερικές περιπτώσεις τα πληρώνουμε με γκολ. Λογικό είναι να συμβαίνει αλλά και για αυτό δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι».

Με δυο νίκες σε τρία ματς τα Χανιά φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου, κάτι που έχει  εκπλήξει άπαντες ευχάριστα: «Με τα προβλήματα που είχαμε στο ξεκίνημα, την χρονική στιγμή που αρχίσαμε, χωρίς φιλικά,  χωρίς αγωνιστικό ρυθμό και χωρίς ουσιαστικά πλήρες ρόστερ θεωρώ ότι έχουμε εκπλήξει τους πάντες, καθώς λίγοι περίμεναν μια τέτοια πορεία από την ομάδα μας μέχρι τώρα. Ωστόσο εγώ που γνωρίζω την ομάδα μου και ξέρω τις δυνατότητες των συμπαικτών μου θεωρώ ότι μπορούμε συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Η ομάδα διαθέτει πολλούς παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος».

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα στο πρωτάθλημα ο Ματέο σημειώνει: «Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 έχει γίνει τόσο απαιτητικό με πολλούς αγώνες, έτσι όπως θα έπρεπε να ήταν πολλά χρόνια τώρα. Θεωρώ πάντως ότι μπορούμε να φτάσουμε αρκετά ψηλά στη βαθμολογία και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε…»

Βέβαια, ως γνωστόν, ο ουσιαστικός σκοπός στην Κ19 των Χανίων είναι άλλος. «Ο μεγάλος στόχος είναι να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να γίνουμε όλοι καλύτεροι», επισημαίνει ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός που το καλοκαίρι ακολούθησε την μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας. Αλλωστε όπως συμπληρώνει «μεγαλύτερη σημασία έχει μέσα από αυτή την ομάδα να αναδειχθεί κάποιος παίκτης και όχι τόσο η βαθμολογική θέση, αλλά εννοείται ότι θα κυνηγήσουμε την καλύτερη δυνατή. Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας αλλά για την ομάδα…».

Ο Γκολλόση έχει πάρει… βαθιές μυρωδιές από την πρώτη ομάδα συμμετέχοντας σε προπονήσεις από τον περασμένο Γενάρη. Συνεπώς ο προσωπικός βραχυπρόθεσμος στόχος του είναι ο αναμενόμενος: «Ξεκάθαρα να γίνω επαγγελματίας και να βρεθώ στην πρώτη ομάδα των Χανίων. Ελπίζω να τα καταφέρω άμεσα και έπειτα να εξελιχθώ και αν μπορέσω μέσα από σκληρή δουλειά να ανέβω ακόμα από ψηλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12 Μάι 2024

Με νίκη ολοκλήρωσε τη χρονιά η Κ19

18 Απρ 2024

Δίκτυο Ακαδημιών: Συνεχίζονται οι προπονήσεις της ομάδας «Elite» υπό τις οδηγίες του Γ.Ταουσιάνη

17 Απρ 2024

Σεμινάριο της Sportradar στην Κ19 της ΠΑΕ Χανιά

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Xrysoi-Xorigoi

Carwiz